Libanese kipwraps

Marineer de kip in yoghurt, citroensap en piment en bezorg jezelf een heerlijke lunch of avondeten.

  • Lunch
  • Avondeten
  • 4 porties
  • 487 kcal
  • 20 min. bereiding
snel makkelijk icon SNEL & MAKKELIJK
eiwitrijk icon EIWITRIJK
balansvoer icon BALANSVOER

De Libanese kipwraps zijn vooral bijzonder door de marinade van de kip. Piment vind je gewoon in de schappen van de plaatselijke supermarkt en geeft een heel bijzondere smaak aan je vlees. De combinatie van frisse yoghurt, peterselie, tomaat en komkommer met de gegrilde kip is echt overheerlijk! Neem de wraps mee als lunch of serveer ze naast een lichte salade als avondeten. De wraps passen prima binnen een eiwitrijk dieet en staan echt binnen een handomdraai op tafel.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 200 gram griekse yoghurt
– sap en geraspte schil van 1 citroen
– 1 theelepel gemalen piment
– 2 theelepels olijfolie
– 2 tenen knoflook, geplet
– 25 gram pijnboompitten
– 1 klein bosje peterselie, fijn gehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
– 4 tortilla wraps

Bereiding:

  1. Neem een vel bakpapier en leg de kipfilets hier op. Leg er een ander vel bakpapier overheen en sla de kipfilets plat met een deegroller (of iets anders zwaars).
  2. Meng de helft van de yoghurt in een kom met de helft van het citroensap, de geraspte citroenschil, piment, olijfolie, knoflook en een snuf zout. Roer het geheel goed door en doe de platgeslagen kipfilets in de kom. Zorg er voor dat ze allemaal goed bedekt zijn met het mengsel. Laat de kipfilets 30 minuten marineren.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de kip 5-6 minuten aan allebei de zijdes of totdat de kip gaar is. Haal ze uit de pan en snijd de kip in reepjes.
  4. Verspreid de rest van de yoghurt over de wraps en bedek ze met de pijnboompitten, kip, peterselie, tomaten en komkommer. Sprenkel er vervolgens het laatste citroensap overheen en vouw de wraps dicht.
  5. Doe de dichtgevouwen wraps nog 30 seconden aan beide kanten in de grillpan om ze licht te roosteren. Vervolgens zijn ze klaar om geserveerd te worden.

Macro's

  • Koolhydraten (43,8)
  • Vet (17,1g)
  • Eiwit (37g)

Calorieën: 487
Vetten: 17,1g
Verzadigd: 6,3g
Meervoudig onverzadigd: 2,8g
Enkelvoudig onverzadigd: 3,7g
Trans: 0,1g
Cholesterol: 72,5mg
Natrium: 569,8mg
Kalium: 507,2mg
Koolhydraten: 43,8g
Voedingsvezels: 3,9g
Suikers: 7,7g
Eiwit: 37,0g
Vitamine A: 14,3%
Vitamine C: 24,8%
Calcium: 17,6%
Ijzer: 21,2%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24