Mexicaanse bonensoep

Gezond, snel, makkelijk én de perfecte bestemming voor je restjes kip!

  • Diner
  • 2 porties
  • 439 kcal
  • 30 min. bereiding
gluten vrij icon GLUTEN VRIJ
lactose vrij icon LACTOSE VRIJ
eiwitrijk icon EIWITRIJK
krachtvoer icon KRACHTVOER

Deze Mexicaanse bonensoep kun je goed gebruiken als je kip over hebt. Ook andere restjes zoals mais, doperwten en spek zou je bijvoorbeeld prima in de soep kunnen verwerken. Mocht je geen restje kip hebben en gewoon aan dit recept willen beginnen, haal dan een gerookte kipfilet. Dit geeft ook nog eens een lekkere rokerige smaak aan het gerecht.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 middelgrote ui, fijn gesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 tenen knoflook, gesneden
– 2 theelepels milde chilipoeder
– 1 theelepel gemalen komijn
– 400 gram tomatenblokjes in blik
– 400 gram zwarte bonen in blik
– 1/2 blokje groentebouillon
– 1 gerookte kipfilet
– 1 hand vol gehakte verse koriander
– sap van 1 limoen
– (optioneel) rode chilipeper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de gesneden ui, paprika en knoflook toe. Roer dit geregeld door en bak het geheel 10 minuten.
  2. Strooi het chilipoeder en de gemalen komijn er over heen en roer een keertje goed door. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en zwarte bonen toe.
  3. Vul één blikje met water en doe dit in de pan samen met het halve bouillonblokje. Roer het geheel door, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
  4. Terwijl de soep op het vuur staat, verscheur de kip in kleine stukken en doe deze in een kom. Voeg de koriander en het limoensap toe en meng alles even goed door elkaar. Mocht je willen, voeg dan wat verse rode chilipeper toe aan dit mengsel. Laat de smaken even in elkaar trekken totdat de soep klaar is.
  5. Proef de soep en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Wanneer hij goed is, schep je de soep in twee kommen en bedek je de kommen soep met het kipmengsel. Direct serveren en opeten!

Macro's

  • Koolhydraten (40,8g)
  • Vet (17,7g)
  • Eiwit (33g)

Calorieën: 439
Vetten: 17,7g
Verzadigd: 3,1g
Meervoudig onverzadigd: 1,6g
Enkelvoudig onverzadigd: 10,2g
Trans: 0,0g
Cholesterol: 0,0mg
Natrium: 578,7mg
Kalium: 569,4mg
Koolhydraten: 40,8mg
Voedingsvezels: 12,3g
Suikers: 18,1g
Eiwit: 33,0g
Vitamine A: 18,0%
Vitamine C: 29,5%
Calcium: 11,6%
Ijzer: 23,3%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24