Matchu Fried Bloemkool

Krokante vegan bloemkoolbites in een heerlijke saus!

  • Snack
  • 6 porties
  • 158 kcal
  • 45 min.
lactose vrij iconLACTOSE VRIJ
afvallen iconAFVALLEN
vegetarisch iconVEGETARISCH
veganistisch iconVEGANISTISCH

Het leek me erg leuk om eens een veganistisch recept online te zetten en ik moet eerlijk bekennen dat ik een halve bloemkool in mijn eentje heb opgegeten toen ik dit op tafel zette. De combinatie van smaken die terugkomen in deze krokante snack zijn echt geweldig. Doordat je amandelmelk gebruikt is dit recept een uitkomst voor veganisten. Mocht je het gerecht ook nog glutenvrij willen maken, kun je glutenvrij bloem en glutenvrij panko gebruiken, Je kunt de bloemkool op tafel zetten in plaats van gefrituurde kip en ik weet zeker dat echt iedereen hier blij van wordt. Het is aan te raden om de bloemkool direct op te eten na het serveren en het niet in de koelkast te bewaren, dan wordt de deeglaag namelijk zompig. Maar eerlijk gezegd hoef je niet zo heel bang te zijn dat er iets overblijft als je dit op tafel zet.

Ingrediënten:

Voor de MFB:
– 1 bloemkool
– 65g tarwebloem
– 120ml ongezoete amandelmelk
– zeezout
– zwarte peper
– 1/2 tl knoflookpoeder
– 1/4 tl chilipoeder
– 90g panko broodkruim

Voor de saus:
– 4 el ahornsiroop
– 2 el sojasaus
– 1/2 tl sesamzaad
– 1/4 tl zwarte peper
– 3/4 tl gemalen gember
– Lente ui en sesamzaad als garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier zonder deze in te vetten (olie laat de bloemkool verbranden).
  2. Verwijder de stam van de bloemkool en deel hem op in snackformaat.
  3. Combineer de bloem, amandelmelk, een snuf peper en zout, knoflookpoeder en chilipoeder in een individueel bakje en zet vervolgens het panko broodkruim klaar  in een tweede bakje.
  4. Bedek alle stukken bloemkool eerst met het natte mengsel en haal ze vervolgens door het panko broodkruim. Alle stukken moeten goed bedekt zijn. Leg de gepaneerde stukken bloemkool op het bakpapier en bak de bloemkool 22 minuten of totdat ze krokant en mooi goudbruin zijn.
  5. Combineer alle ingrediënten voor de saus in een bakje. Je kunt de bloemkool in de saus dippen als hij uit de oven komt. Een tweede optie is om de bloemkool uit de oven te halen, alle stukken te bedekken met de saus (een kwastje is hierbij handig) en de bloemkool vervolgens nog 5 minuten in de oven te bakken. Op deze manier worden de smaken in de saus nog eens versterkt.
  6. Garneer eventueel met een vers gesneden lente ui en wat sesamzaad.
  7. Eet smakelijk!

Macro's

  • Koolhydraten (30,9g)
  • Vet (0,8g)
  • Eiwit (6,0G)

Calorieën: 158
Vetten: 0,8g
Verzadigd: 0,1g
Meervoudig onverzadigd: 0,2g
Enkelvoudig onverzadigd: 0,2g
Trans: 0,0g
Cholesterol: 0,0mg
Natrium: 441,7mg
Kalium: 384,5mg
Koolhydraten: 30,9g
Voedingsvezels: 4,3g
Suikers: 13,0g
Eiwit: 6,0g
Vitamine A: 1,5%
Vitamine C: 67,5%
Calcium: 25,4%
Ijzer: 6,5%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24