Pasta met gegrilde kip en verse pesto

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Verse pesto maken is een stuk makkelijker dan je denkt!
Pasta met verse pesto 880x588 - Matchu Sports


  • Porties 4
  • Kcal 602
  • Minuten 25
  • Makkelijk snel en makkelijk icon
  • Krachtvoer krachtvoer icon

Als je dit recept bekijkt en al een beetje zenuwachtig wordt van het idee van zelfgemaakte pesto: maak je niet druk. Je mag natuurlijk ook een kant en klaar potje gebruiken, al is een verse pesto wel echt héél veel lekkerder. Bovendien heb je het zo voor elkaar als je een keukenmachine in huis hebt.Je kunt deze pasta warm serveren, maar hem ook als frisse pastasalade op tafel zetten tijdens een warme zomerdag.



Ingrediënten

Voor de pesto:

  • 35 gram pijnboompitten
  • 80 gram verse basilicum
  • 175 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theelepel zout
  • 60 g parmezaanse kaas

Voor de pasta:

  • 2 kipfilets
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 450 gram farfalle
  • 5 eetlepels pesto
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 hand verse basilicum, gesneden
  • parmezaanse kaas (naar smaak)

Bereiding

Voor de pesto:

  1. Pak een kleine koekenpan en zet deze zonder olie op middelhoog vuur. Doe de pijnboompitten in de pan en rooster ze rondom. Pas wel op, want pijnboompitten verbranden snel. Blijf ze daarom regelmatig bewegen door eventjes met de pan te schudden. Als je de pijnboompitten begint te ruiken zijn ze al klaar.
  2. Voeg alle ingrediënten die je nodig hebt voor de pesto toe in een keukenmachine of vijzel en maak er een gladde saus van. Als het mengsel te dik blijft, voeg dan wat olijfolie toe.

Tip: pesto over? Vries het dan in een ijsblokjesvorm in, zodat je het later nog eens kunt gebruiken en het gemakkelijk te portioneren is!

Voor de pasta:

  1. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout en grill ze in een grillpan 5-7 minuten per kant, of totdat je zelf denkt dat ze gaar zijn. Laat de kip vervolgens minimaal 5 minuten rusten.
  2. Kook tegelijkertijd de pasta al dente in een pan met gezouten water. Zelf volg ik altijd de instructie op de verpakking en trek daar dan 2 minuten van af. Zo heeft je pasta een lekkere bite.
  3. Giet vervolgens de pasta af en snijd de kip in reepjes. Voeg nu de pasta, kip, pesto, tomaten en verse basilicum in een grote kom samen en schep het geheel rustig om, zodat alle ingrediënten goed gemengd worden maar de tomaten heel blijven. Mocht je het lekker vinden, bestrooi het geheel dan nog met parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

  • Kcal: 602
  • Koolhydraten: 87,7 gram
  • Vezels: 4,8 gram
  • Suikers: 4,9 gram
  • Eiwitten: 31 gram
  • Vetten: 13,2 gram
  • Natrium: 185,7 mg
  • Cholesterol: 7,5 mg

Geschreven door:

Reageren