Snelle kipcurry met doperwten

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
In een handomdraai zet je deze lekkere curry op tafel!
Snelle kipcurry 880 x 495


  • Porties 4
  • Kcal 777
  • Minuten 60
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Krachtvoer krachtvoer icon

Dit recept voor snelle kipcurry met doperwten is echt geweldig om aan je arsenaal toe te voegen, vooral voor in je meal prep. De curry is eenvoudig op te delen in bakjes en blijft ook erg lekker als je het in de koelkast bewaart. Met 89g koolhydraten en 36g eiwit per portie zorgt dit gerecht voor een energieboost en valt het echt onder de noemer “krachtvoer”. Doordat je de kipcurry vrij simpel houdt hoef je in verhouding niet lang in de keuken te staan om toch een heel lekker resultaat te verkrijgen. Je kunt natuurlijk, naar smaak, wat rode peper toevoegen om de curry wat extra pit mee te geven. Dit recept is goed krachtvoer, maar als je juist calorieën wil besparen zou je er voor kunnen kiezen om de rijst weg te laten en de curry met een lichte salade te serveren. Je kunt ook voor kleinere porties gaan om calorieën te besparen.

Ingrediënten

  • 500g kippendijtjes, in blokjes
  • 2 eetlepels maisbloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 ui, gehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snuf suiker
  • 400ml kippenbouillon
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 hand vol diepvriesdoperwten
  • 400g rijst, gekookt

Bereiding

  1. Combineer de kippendijtjes met maisbloem, paprikapoeder, peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Zorg er voor dat alle stukken goed bedekt zijn.
  2. Bak de ui in één eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur. Ongeveer 5-6 minuten of tot de ui zacht en doorzichtig wordt. Voeg nu de knoflook toe en bak nog een minuut. Doe het currypoeder, gember en suiker in de pan en, bak nog een minuut en voeg vervolgens als roerend de bouillon en sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
  3. Haal de pan van het vuur en giet de inhoud in een blender. Zet deze aan tot je een glad geheel hebt. Je kunt ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken.
  4. Maak de pan schoon met een stukje papier en doe de tweede eetlepel olie in de pan. Bak de kip totdat deze rondom helemaal bruin is. Doe de saus nu weer in de pan, voeg de doperwten toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry nog 5 minuten sudderen en voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is. Proef, breng op smaak als je dit nodig vindt en serveer de curry op met gekookte rijst.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 777
  • Vetten:30,5g
  • Verzadigd: 6,6g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,2g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 0,2g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 104,7mg
  • Natrium: 803mg
  • Kalium: 87,5mg
  • Koolhydraten: 88,6g
  • Voedingsvezels: 5,7g
  • Suikers: 3,8g
  • Eiwit: 35,8g
  • Vitamine A: 23,4%
  • Vitamine C: 12,2%
  • Calcium: 8%
  • Ijzer: 14,4%

Geschreven door:

Reageren