In een handomdraai klaar en super lekker
- Porties 2
- Kcal 485
- Minuten 10
- Eiwitrijk
- Energie boost
- Snel
Dit recept voor spaghetti al limone met garnalen is echt één van de allermakkelijkste, snelste én lekkerste recepten dat ik in tijden gemaakt hebt. Je hebt in een handomdraai een heerlijke, lichte pasta op tafel staan die geweldig is als voorgerecht of als snelle lunch. Vooral nu het zomerse weer eer hopelijk aan zit te komen, mag dit recept eigenlijk niet aan je arsenaal ontbreken. De garnalen zijn een erg mooie bron van eiwitten, maar je kunt ze er natuurlijk ook uit laten als het niet helemaal je ding is. Mocht je calorieën willen besparen, vervang de pasta dan door courgettepasta. Dit is ook erg lekker! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 150gr spaghetti
- 140g garnalen, gepeld
- 2 theelepels olijfolie
- rasp en sap van 1 citroen
- 1 grote hand peterselie, grof gehakt
- peper en zout
Bereiding
- Kook de pasta zoals aangegeven in de instructies in gezouten water.
- Bak intussen de garnalen in twee eetlepels olijfolie tot ze mooi roze zijn. Voeg de citroenrasp, het citroensap en de peterselie toe aan de pan en voeg twee lepels van het kookvocht van de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Je kunt dit gebruiken als je de pasta straks te droog vindt. Hussel de pasta door de saus in de pan, dien op en smullen maar! Strooi eventueel nog wat extra peterselie over het bord als garnering.
Voedingswaarden
- Calorieën: 485
- Vetten: 16,4g
- Verzadigd: 1,9g
- Meervoudig onverzadigd: 1,5g
- Enkelvoudig onverzadigd: 9,9g
- Trans: 0,0g
- Cholesterol: 139,9mg
- Natrium: 1565,5mg
- Kalium: 388,1mg
- Koolhydraten: 59,9g
- Voedingsvezels: 4,1g
- Suikers: 3,5g
- Eiwit: 27,6g
- Vitamine A: 54,2%
- Vitamine C: 86,2%
- Calcium: 15,3%
- Ijzer: 32,1%