Super sandwich

Til je sandwich game naar het volgende niveau met dit broodje

 • Lunch
 • 2 porties
 • 411 kcal
 • 10 min.
energie boost iconENERGIE BOOST
eiwitrijk iconEIWITRIJK
krachtvoer iconKRACHTVOER

Soms moet je gewoon een broodje maken dat eigenlijk helemaal niet in je mond past. Al helemaal als je de hele week gezond hebt gegeten en gewoon écht toe bent aan een culinair uitstapje. Dit broodje geeft je het gevoel dat je een ontzettende cheat meal naar binnen werkt, vult heel goed en bevat maar 411 calorieën per portie. Als je de eitjes goed bakt, loopt het eigeel er helemaal uit. Daar wordt volgens mij iedereen blij van! Oh en had ik al gezegd dat er bacon op zit?

Ingrediënten:

– 3 plakken brood naar keuze
– 0,5 eetlepel olijfolie
– 3 eieren
– 3 plakjes kalkoenfilet
– 3 gebakken bacon strips
– 1 tomaat, in plakjes
– 1 hand vol sla
– peper en zout
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel ketchup
– 1 eetlepel light mayonaise

Bereiding:

 1. Neem een cirkelvormig object, zoals een klein drinkglas en steek uit elke boterham in het midden een rondje. Verwarm de olijfolie in de pan en leg de boterhammen erin. Nu bak je in elke boterham een eitje, ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Neem een spatel en draai de boterhammen voorzichtig om, waarna je ze aan de andere kant nog eens 2 minuten bakt. Breng de eieren op smaak met peper en zout.
 2. Doe ondertussen de light mayonaise, ketchup en mosterd in een kommetje en meng ze door elkaar. Als de boterhammen klaar zijn, haal je ze uit de pan en smeer je de saus gelijkmatig uit over twee boterhammen.
 3. Gebruik nu de eerste boterham met saus als onderste laag, bedek deze met de bacon, de helft van de sla en tomaat en breng op smaak met peper en zout. Leg de tweede boterham met saus hier bovenop, bedek deze met de kalkoenfilet, de rest van de sla en tomaat en breng ook weer op smaak.
 4. Dek het geheel af met de laatste boterham, dien op en snijd de sandwich doormidden. Als het goed is loopt het eigeel uit de eieren, heerlijk om te delen met iemand die je een goede lunch gunt! Helemaal zelf opeten mag natuurlijk ook.

Macro's

 • Koolhydraten (30,6g)
 • Vet (19,5g)
 • Eiwit (24,8G)

Calorieën: 411
Vetten: 19,5g
Verzadigd: 5,1g
Meervoudig onverzadigd: 3,1g
Enkelvoudig onverzadigd: 8,4g
Trans: 0,0g
Cholesterol: 303,8mg
Natrium: 710,6mg
Kalium: 296,4mg
Koolhydraten: 30,6mg
Voedingsvezels: 3,2g
Suikers: 5,6g
Eiwit: 24,8g
Vitamine A: 45,8%
Vitamine C: 24,0%
Calcium: 6,2%
Ijzer: 11,6%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24