Tabouleh met snel naanbrood

Simpel, gezond en toch zó lekker!

  • Lunch
  • 6 porties
  • 388 kcal
  • 20 min.
afvallen icon AFVALLEN
vegetarisch icon VEGETARISCH

Tabouleh is op het moment een super populaire salade die in veel supermarkten voorverpakt te kopen is. Als je de salade echter zelf maakt, is hij een stuk frisser en smaakvoller dan wanneer je hem kant en klaar koopt. Voor dit recept hebben we de combinatie gemaakt met zelfgemaakt naanbrood. Als je de calorieën voor een groot deel uit dit recept wil laten, maak je het naanbrood niet. Je kunt tabouleh namelijk ook op zichzelf eten, als bijgerecht bij bijvoorbeeld lamsvlees of opserveren in blaadjes romana sla voor extra knapperigheid. Mocht je willen variëren met tabouleh, probeer er dan eens feta kaas of granaatappel doorheen te doen. Super lekker!

Ingrediënten:

Voor de tabouleh:
– 100g fijne bulgur
– 4 flinke tomaten
– 2 bosjes platte peterselie
– 15 verse muntbladeren
– 4 lente uien
– zout
– 4 eetlepels limoensap
– 4 eetlepels olijfolie

Voor het naanbrood:

– 400g zelfrijzend bakmeel
– 400g griekse yoghurt
– 1,5 tl. bakpoeder
– zout
– 2 el. olijfolie of kokosolie

Bereiding:

  1. Was de bulgur en laat deze 5-7 minuten weken in water. Gier het water vervolgens af en knijp het laatste vocht uit de bulgur. Heb je geen fijne bulgur gekocht, maar gewone? Kook de bulgur dan volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Mocht je dit niet willen, laat het dan 45 minuten weken in warm water.
  2. Snijd de tomaten, peterselie, munt, lente ui en komkommer ontzettend fijn. Het gerecht valt of staat met hoe fijn je de ingrediënten snijdt. Gebruik hiervoor geen keukenmachine.
  3. Voeg alle ingrediënten uit de vorige stap samen in een kom en voeg het limoensap en de olijfolie. Breng vervolgens op smaak met zeezout.
  4. Zet de schaal een half uur afgedekt in de koelkast.
  5. Terwijl de tabouleh in de koelkast staat doe je de Griekse yoghurt het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en een snuf zout in een kom en meng je het tot het een deeg begint te worden.
  6. Besprenkel je keukenblad met meel en kneed de deegbal tot het een glad geheel is. Als het deeg aan het keukenblad blijft plakken, voeg je wat bakmeel toe totdat het niet meer plakt.
  7. Verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes en druk ze tussen je handen plat tot ze ongeveer 1cm dik zijn.
  8. Verwarm wat olijfolie of kokosolie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak het deeg 4-5 minuten per kant. Voeg eventueel knoflook of komijn toe om er een andere draai aan te geven.
  9. Serveer de tabouleh samen met het naanbrood.

Macro's

  • Koolhydraten (21,4g)
  • Vet (9,7g)
  • Eiwit (5g)

Tabouleh:

Calorieën: 183
Vetten: 9,7g
Verzadigd: 1,4g
Meervoudig onverzadigd: 1,1g
Enkelvoudig onverzadigd: 6,7g
Trans: 0,0g
Cholesterol: 0,0mg
Natrium: 112,3mg
Kalium: 207,2mg
Koolhydraten: 21,4mg
Voedingsvezels: 5,1g
Suikers: 3,8g
Eiwit: 5g
Vitamine A: 15,8%
Vitamine C: 42,5%
Calcium: 4,3%
Ijzer: 7,2%

Naanbrood:

Calorieën: 205
Vetten: 3,4g
Verzadigd: 0,1g
Meervoudig onverzadigd: 0,2g
Enkelvoudig onverzadigd: 0,1g
Trans: 0,0g
Cholesterol: 0,0mg
Natrium: 88,7mg
Kalium: 0,1mg
Koolhydraten: 38,3mg
Voedingsvezels: 1,5g
Suikers: 4,2g
Eiwit: 8,6g
Vitamine A: 0,0%
Vitamine C: 0,0%
Calcium: 0,4%
Ijzer: 0,0%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24