Toscaanse zalm

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Laten we deze gewoon als cheat meal tellen
Toscaanse zalm 880 x 495


  • Porties 3
  • Kcal 658
  • Minuten 30
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Krachtvoer krachtvoer icon

Als je een súper gezond recept zoekt, zoek dan verder. Dit recept voor Toscaanse zalm valt voor mij in de categorie cheat meal. Dat wil niet zeggen dat het niet keurig in jouw voedselschema past. Met 658 kcal per portie valt het allemaal nog reuze mee. In dit recept hebben we echter kookroom en flink wat boter gebruikt. Zoals je misschien begrijpt bestaan er gezondere opties dan dit. Maar goed, af en toe moet je ook iets op tafel zetten waardoor je je een beetje stout voelt. En hoe mooi is het als het allemaal nog wel meevalt qua voedingswaarden? Zelf heb ik de zalm opgediend met basmatirijst, maar je kunt natuurlijk ook voor brood, quinoa of pasta kiezen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 3 zalmfilets, met huid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 5 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 kleine gele ui, gehakt
  • 80ml groentebouillon
  • 150gr zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 250ml kookroom
  • 2 volle handen spinazie
  • 40gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt

Bereiding

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur en doe de olie erin. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Als de olie eenmaal heet is, leg je de zalmfilets met de huid naar beneden in de pan en bak je ze 5 minuten. Keer ze om en bak nogmaals 5 minuten. Haal de zalmfilets vervolgens uit de pan en leg op een bord.
  2. Laat al het vocht van de zalm in de pan zitten en doe de boter er bij in. Als de boter eenmaal gesmolten is, voeg je de knoflook toe. Bak deze 1-2 minuten en voeg nu de ui toe. Bak nogmaals 1-2 minuten of tot de ui doorzichtig wordt. Doe nu de zongedroogde tomaten in de pan en bak ook weer 1-2 minuten, zodat de smaak van de tomaten mooi vrij komt. Giet nu de bouillon in de pan en laat deze iets inkoken. Schraap met een houten lepel de restjes onder uit de pan, zodat deze smaak niet achter blijft.
  3. Draai het vuur op een laag pitje en giet de kookroom in de pan. Breng deze al roerend langzaam aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze verwelken. Voeg nu ook de Parmezaanse kaas toe en roer de saus goed door tot de kaas helemaal in de saus is opgenomen.
  5. Leg de zalmfilets weer in de pan en bedruip elke zalmfilet met de saus. Strooi de verse peterselie erop en je bent klaar om te eten. Uiteraard is het erg lekker om nog wat extra kaas over de zalmfilets te raspen bij het opdienen.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 658
  • Vetten: 43,5g
  • Verzadigd: 18,9g
  • Meervoudig onverzadigd: 2,5g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 13,3g
  • Trans: 0,1g
  • Cholesterol: 114,4mg
  • Natrium: 1453,6mg
  • Kalium: 2115,4mg
  • Koolhydraten: 40,4g
  • Voedingsvezels: 8,1g
  • Suikers: 23,7g
  • Eiwit: 33,5g
  • Vitamine A: 222%
  • Vitamine C: 50,6%
  • Calcium: 178,5%
  • Ijzer: 28,5%

Geschreven door:

Reacties

  • Reactie: Toscaanse zalm

    Echt een geweldig recept wat vast op het menu staat.

    Freek m   |  
    • Reactie: Toscaanse zalm

      Hoi Freek,

      Leuk om te lezen dat je het recept zo lekker vindt! 🙂

      matchu   |  

Reageren