Vegetarische bolognese

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Vegetarische bolognese. Echt?! Ja écht!
Vegetarische bolognese 880x495 - Matchu Sports


  • Porties 4
  • Kcal 637
  • Minuten 250
  • Noot/pinda Noot en pinda vrij icon
  • Lactose vrij lactose icon
  • Vegetarisch vegetarisch icon

Ben je nog op zoek naar een vegetarisch recept dat het bij iedereen goed doet? Zoek dan niet verder: deze vegetarische bolognese is je antwoord! Doordat je de courgettes langzaam laat garen, vallen ze helemaal uit elkaar en krijg je een soort bolognese saus. Geef de saus een pittige twist door wat cayennepeper toe te voegen en voeg gerust wat extra groente toe als je minder pasta per portie wil, en toch een vullende maaltijd op tafel wil zetten. Je hebt even geduld nodig voor dit recept, maar het is zeker de moeite waard.


Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 5 middelgrote courgettes, in blokjes
  • 125ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 gram rigatoni of grote pasta
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • rode paprikapoeder
  • peper en zout
  • (eventueel) cayennepoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Bereiding

  1. Neem een grote hapjespan, voeg de olijfolie toe en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 6 minuten of tot de ui zacht is. Doe de courgette in de pan en voeg een bouillonblokje en het water toe. Breng vervolgens goed op smaak met peper en zout en breng het geheel aan de kook. Voeg het rode paprikapoeder en naar smaak cayennepeper, gedroogde basilicum en oregano toe.
  2. Bedek de pan en zet hem op laag vuur. Laat het geheel 4 uur koken op een laag vuur en roer de saus vaak om. De courgette zal uiteindelijk helemaal uit elkaar vallen en heel zacht worden, dit is een goed teken!
  3. Als de saus bijna klaar is breng je een pan gezouten water aan de kook en kook je de rigatoni volgens de instructies op de verpakking.
  4. Proef de saus nog een keer en voeg peper en zout toe indien nodig. Als finishing touch doe je het citroensap en de parmezaanse kaas er bij.
  5. De pasta is het lekkerst als je hem meteen serveert. Smullen maar!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 637
  • Vetten: 11,9g
  • Verzadigd: 4,3g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,5g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 4,3g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 14,4mg
  • Natrium: 454,7mg
  • Kalium: 705,7mg
  • Koolhydraten: 108,6mg
  • Voedingsvezels: 9,6g
  • Suikers: 11,8g
  • Eiwit: 25,5g
  • Vitamine A: 52,8%
  • Vitamine C: 27,0%
  • Calcium: 27,1%
  • Ijzer: 24,7%

Geschreven door:

Reageren