Het ultieme recept voor guacamole!

- Porties 8
- Kcal 99
- Minuten 10
- Makkelijk
- Vegetarisch
- Gluten vrij
Guacamole is echt geweldig om op tafel te zetten als snack bij tortilla chips, maar ook heerlijk om bij verschillende gerechten te serveren zoals chili of taco’s. Het is zelfs super lekker op een stuk geroosterd brood! Dit recept is zo eenvoudig, dat je echt nooit meer guacamole uit een potje zult willen halen. Guacamole uit een potje bevat in de meeste gevallen trouwens ook maar heel weinig avocado, soms maar 5%. Zelf maken is dus gezonder én lekkerder. Veel recepten vragen om knoflook, maar deze smaak is vrij overheersend. Vandaar dat je het in dit recept niet terug vindt. Door komijn toe te voegen voeg je een heerlijk aroma aan de guacamole toe. Mocht je het makkelijker vinden, kun je trouwens een keukenmachine gebruiken, pas wel op dat je de guacamole niet te fijn pureert en alle structuur verliest.
Ingrediënten
- 3 rijpe avocados
- 1/2 witte ui, fijn gehakt
- 2 el koriander, gehakt
- 1 roma tomaat, van zaad ontdaan en in blokjes gehakt
- 1 jalapeño, ontzaad en fijn gehakt
- 3 el limoensap (ongeveer 1 limoen)
- 1/4 tl gemalen komijn
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Haal de avocado’s uit hun schil en doe deze in een kom. Prak ze vervolgens fijn met een vork. Je kunt een keukenmachine gebruiken, maar hierbij loop je wel het risico dat je de avocado’s te fijn maalt.
- Voeg alle overige ingrediënten aan het mengsel toe en roer het voorzichtig door tot de guacamole goed gemengd is. Zorg er voor dat je het vochtige deel van de tomaat niet in de guacamole verwerkt.
- Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en limoensap.
- Serveren en smullen maar!
Voedingswaarden
- Calorieën: 99
- Vetten: 8,3g
- Verzadigd: 1,2g
- Meervoudig onverzadigd: 1,0g
- Enkelvoudig onverzadigd: 5,5g
- Trans: 0,0g
- Cholesterol: 0,0mg
- Natrium: 297,8mg
- Kalium: 299,3mg
- Koolhydraten: 6,9mg
- Voedingsvezels: 4,1g
- Suikers: 1,3g
- Eiwit: 1,4g
- Vitamine A: 8,1%
- Vitamine C: 17,8%
- Calcium: 7,7%
- Ijzer: 1,0%