Verse tomatensoep met basilicum

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Een goede basis voor een heerlijke soep!
Tomatensoep met basilicum 880 x 495


  • Porties 6
  • Kcal 147
  • Minuten 60
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Afvallen afvallen icon
  • Vegetarisch vegetarisch icon

Wist je dat in soep uit blik soms wel 5,5g suiker per 100 ml kan zitten? Dat is ongeveer 7 suikerklontjes per kom soep! Met dit recept voor verse tomatensoep met basilicum en gekarameliseerde ui heb je echt een heerlijke basis. Het mooie is dat je helemaal zelf bepaalt wat er in zit en je niet zo overdreven veel suiker binnen krijgt. Je kunt bijvoorbeeld zelfgemaakte gehaktballetjes toevoegen om de soep wat zwaarder te maken, maar je kunt de yoghurt ook vervangen door kokosmelk als je een veganistische variant op tafel wil zetten. Andere goede toevoegingen aan de soep zijn bijvoorbeeld pittig paprikapoeder, Parmezaanse kaas of een beetje boter om de soep romiger te maken. De soep is bij deze portiegrootte een mooi voorgerecht, maar als je hem als hoofdgerecht kun je er gerust 3 à 4 kommen uit halen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1,5 kg trostomaten, in partjes
  • 2 stengels selderij, gehakt
  • 8 tenen knoflook, gepeld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 grote hand vol basilicumblaadjes, gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpasta
  • Peper en zout naar smaak
  • 6 eetlepels magere yoghurt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en doe de tomaten, selderij en knoflook in een ovenschaal. Voeg 2,5 eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster het tomatenmengsel 40-45 minuten.
  2. Begin in de tussentijd aan de gekarameliseerde ui. Begin door de resterende olijfolie in een grote pan te doen op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak al roerend ongeveer 10 minuten of totdat de ui mooi goudbruin is. Haal van het vuur af en wacht tot het tomatenmengsel klaar is.
  3. Laat de tomaten even afkoelen en doe het mengsel dan in een blender. Zet deze aan tot je een mooi glad mengsel hebt. Voeg nu de gekarameliseerde ui toe en zet de blender nogmaals aan, tot je een glad geheel krijgt.
  4. Giet de inhoud van de blender terug in de grote pan en voeg de oregano, basilicum, bouillon en tomatenpasta toe. Roer het geheel goed door, proef en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep 10 minuten koken en serveer in 6 kommen, elk met een flinke eetlepel yoghurt in het midden.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 147
  • Vetten: 8,2g
  • Verzadigd: 1,2g
  • Meervoudig onverzadigd: 1,1g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 5,5g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 52,9mg
  • Natrium: 428,4mg
  • Kalium: 693,8mg
  • Koolhydraten: 17,3g
  • Voedingsvezels: 4,4g
  • Suikers: 8,6g
  • Eiwit: 3,8g
  • Vitamine A: 119,3%
  • Vitamine C: 44,3%
  • Calcium: 51,2%
  • Ijzer: 3,8%

Geschreven door:

Reageren