Vietnamese lenterolletjes

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Een heerlijk rolletje vol verse ingrediënten


  • Porties 4
  • Kcal 465
  • Minuten 20
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Krachtvoer krachtvoer icon

Het leek ons tijd om eens iets compleet anders op tafel te zetten: Vietnamese lenterolletjes. Deze rolletjes bestaan uit een rijstvelletje gevuld met heerlijk gekruid gehakt met groente. De rijstvelletjes zijn bij elke toko te vinden en zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Ze zijn heel dun en lijken daardoor heel breekbaar, maar dit valt echt mee. Als je de slag eenmaal te pakken krijgt gaat het oprollen van deze heerlijke hapjes steeds makkelijker. Je kunt natuurlijk variëren met allerlei andere groenten of de verhoudingen aanpassen. Op zoek naar een vegetarische variant? We hebben hetzelfde recept geprobeerd, maar dan met shiitake in plaats van gehakt. Dit is een super lekkere variant en de paddenstoelen geven toch een vleesachtige structuur af. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor de marinade

  1. 1/2 theelepel Chinese five spice
  2. 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry
  3. 1 theelepel vissaus
  4. 1 eetlepel maïzena

Voor de vulling

  1. 1 eetlepel arachideolie
  2. 350 g mager rundergehakt
  3. 2 tenen knoflook, gehakt
  4. 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  5. 1 middelgrote chilipeper, van zaad ontdaan, gehakt
  6. 50 g courgette, in blokjes
  7. 50g wortel, in blokjes
  8. 3 eetlepels vissaus
  9. 12 rijstvelletjes
  10. 50 g geroosterde pinda’s grof gehakt

Bereiding

  1. Marineer het gehakt met de five spice, rijstwijn en vissaus. Je kunt dit het best de avond van te voren doen en het geheel een nacht in de koelkast zetten. Meng vlak voordat je het gehakt gaat opbakken de maïzena er doorheen
  2. Verhit een wok op hoog vuur, bak de knoflook, chilipeper en gember ongeveer een minuut aan. Doe het gehakt er bij tot het een kleur krijgt. Voeg als laatst de de courgette en wortel toe en bak nog ongeveer 2 minuten, zodat ze wat zachter worden maar nog steeds een beetje bite hebben. Breng het mengsel op smaak met vissaus.
  3. Volg de instructies op de verpakking van de rijstvelletjes en leg een geweekt rijstvel op een bord. Lepel er ongeveer twee eetlepels vulling op en bestrooi het tolletje met pinda’s. Doe dit totdat je een mooi bord vol lenterolletjes hebt. Serveer op met een beetje hoisinsaus of sojasaus en smullen maar!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 465
  • Vetten: 21,3g
  • Verzadigd: 5g
  • Meervoudig onverzadigd: 2g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 3,1g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Natrium: 1724,9mg
  • Kalium: 288,5mg
  • Koolhydraten: 44,5g
  • Voedingsvezels: 2,8g
  • Suikers: 4,6g
  • Eiwit: 23,2g
  • Vitamine A: 290%
  • Vitamine C: 49,9%
  • Calcium: 29,3%
  • Ijzer: 10,8%

Geschreven door:

Reageren