Volkoren penne ai funghi

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Mushroom lovers unite!
Volkoren penne ai funghi 880 x 495


  • Porties 4
  • Kcal 325
  • Minuten 15
  • Afvallen afvallen icon
  • Vegetarisch vegetarisch icon
  • Krachtvoer krachtvoer icon

Als je gek bent op champignons is dit helemaal het recept voor jou: volkoren penne ai fungi. Deze pasta zit helemaal vol met 3 soorten paddenstoelen: portobello, shiitake en kastanje champignons. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren en voor andere paddenstoelen kiezen, het maakt echt vrij weinig uit en is helemaal afhankelijk van wat jij lekker vindt. Doordat we voor volkoren pasta hebben gekozen is dit recept ontzettend vezelrijk met maar liefst 6,7g vezels per portie. En ik beloof je dat je zelfs vleeseters blij gaat krijgen met dit gerecht. De champignons, portobello en shiitake hebben namelijk een vrij vleesachtige textuur. Zoals je misschien opvalt gebruiken we slechts 30g pasta per portie. Dit komt door de grote hoeveelheid groente in dit gerecht, wat het nogal een bord vol maakt. Je kunt de natuurlijk meer pasta toevoegen als je meer koolhydraten en calorieën binnen wil krijgen met dit recept. Bewaar dan wel wat kookvocht van de pasta. Je kunt dit later toevoegen aan het pastagerecht om er voor te zorgen dat hij lekker smeuïg blijft. Kip is de keuze als je extra eiwitten aan het recept toe wil voegen. Bak de kip dan samen met de champignons gaar. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 120gr volkoren penne
  • 400g portobello, schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 250g kastanjechampignons, gewassen in in kwarten gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 eetlepels verse tijm
  • 5 tenen knoflook, gehakt
  • 250g shiitake, schoongemaakt en in reepjes van 1cm
  • 1 1/2 eetlepel sojasaus
  • 60 gram crème fraiche
  • peper en zout
  • Kleine hand vol verse peterselie, gehakt

Bereiding

  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking
  2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en laat de knoflook en tijm al roerend ongeveer 30 seconden bakken. Doe nu de portobello en kastanjechampignons in de pan en bak ongeveer 3 minuten of totdat ze beginnen te slinken. Voeg als laatste de shiitake toe en bak nog ongeveer 5 minuten of totdat het vocht dat vrij komt helemaal verdwenen is.
  3. Giet de sojasaus in de pan en roer het geheel goed door. Bak door totdat de sojasaus helemaal opgenomen is. Voeg nu 4-5 eetlepels kookvocht van de pasta, de crème fraiche en peper en zout (naar smaak) toe.
  4. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan. Bewaar wat kookvocht indien de saus niet smeuïg genoeg is. Roer alles een keer goed door, serveer op en garneer met peterselie op ieder bord.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 325
  • Vetten: 16,3g
  • Verzadigd: 4,8g
  • Meervoudig onverzadigd: 1,3g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 8,6g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Natrium: 938,3mg
  • Kalium: 523,6mg
  • Koolhydraten: 39,4mg
  • Voedingsvezels: 6,7g
  • Suikers: 7,4g
  • Eiwit: 9,8g
  • Vitamine A: 13,7%
  • Vitamine C: 23,5%
  • Calcium: 13,9%
  • Ijzer: 12,3%

Geschreven door:

Reageren