Wortel-noten cake

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Met deze cake heb je geen energiereep meer nodig
Wortel noten cake 880x588 - Matchu Sports


  • Porties 8
  • Kcal 515
  • Minuten 65
  • Energie boost energie boost icon
  • Vegetarisch vegetarisch icon

Deze cake heeft een vriendin ooit aan me meegegeven toen ik midden in een verhuizing zat. Ik vond hem zo lekker, dat ik er spontaan van begon te glimlachen. Dus ik heb gauw het recept aan haar gevraagd om het met jullie te delen! De cake is een super goede energiebron en zit boordevol vitamine A. Perfect voor wanneer je niet zo veel tijd hebt, maar wel gezond wil eten en voldoende power wil hebben om de dag door te komen. Voor dit recept ben ik er vanuit gegaan dat je 8 (flinke) plakken als portie neemt. Als je de cake opdeelt en het liever als tussendoortje eet of met je collega’s wil delen, kun je er ook 16 stukken uit halen.


Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gram wortels (geraspt)
  • 100 gram dadels
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram rijstmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram walnoten
  • 50 gram rozijnen
  • 100 ml kokosolie
  • 50 ml ahornsiroop
  • 3 theelepels kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175° C. Neem de rijpe bananen, doe deze in een kom en prak ze met een vork tot het een glad geheel is. Gebruik bij voorkeur bananen die al bruin zijn. Als je dit niet in huis hebt kun je de bananen eerst met schil en al in de oven op 100° C doen, wacht tot de schil bruin wordt.
  2. Voeg de wortels en dadels toe en roer het mengsel een keer goed door. Roer vervolgens het amandelmeel, rijstmeel en bakpoeder er doorheen. Breek de noten in een schone theedoek of onder het blad van een mes en doe deze door het mengsel samen met de rozijnen. Mocht je willen variëren, kan dit natuurlijk gewoon. Je kunt bijvoorbeeld een ongebrande, ongezouten notenmix gebruiken of voor een andere notensoort kiezen. Voeg als laatste de ahornsiroop en kokosolie toe, met een klein snufje zout. Roer het mengsel een keer goed door, zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
  3. Vet een rechthoekige taartvorm in of gebruik bakpapier en giet het mengsel in de vorm. Strooi vervolgens de kaneel erover. Bak de cake in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. Als je een satéprikker in het midden kunt prikken en deze er droog uit komt, is de cake klaar.

Laat de cake afkoelen in de bakvorm voordat je hem serveert. Hij is ongeveer 5 dagen houdbaar als je hem donker en droog bewaart buiten de koelkast. Maar zo lang kun je hem vast niet laten liggen. Enjoy! 🙂


Voedingswaarden

  • Kcal: 515
  • Koolhydraten: 42,4 gram
  • Vezels: 7,9 gram
  • Suikers: 14,4 gram
  • Eiwitten: 8,6 gram
  • Vetten: 35,1 gram
  • Natrium: 315,5 mg
  • Cholesterol: 0,0 mg

Geschreven door:

Reageren