Zelfgemaakte notenpasta

Een lekker en gezond alternatief op pindakaas

  • Snack
  • 15 porties
  • 69 kcal
  • 15 min. bereiding
energieboostENERGIEBOOST
vegetarisch iconVEGETARISCH

Voor veel mensen is pindakaas een ontzettende guilty pleasure, maar hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Pindakaas die je in de winkel koopt heeft vaak allerlei toevoegingen en je kunt zelf niet bepalen wat de samenstelling is, hoeveel suiker er is toegevoegd en hoe vet het is. Met dit recept is dit vanaf nu voorbij! We hebben gekozen voor een mix van amandelen, pecannoten en walnoten, maar je kunt hier eindeloos in variëren. Je kunt allerlei verschillende soorten noten gebruiken en ook allerlei smaken toevoegen. Varieer bijvoorbeeld zelf door wat meer olie toe te voegen of het mengsel zoeter te maken met wat honing.

Ingrediënten (1 potje)

50 gram amandelen

50 gram pecannoten

50 gram walnoten

1 theelepel chiazaad

snuf zout

1 theelepel kokosolie

Bereiding:

De bereiding van dit recept is eigenlijk te simpel voor woorden, maar het resultaat is super lekker en gezond! Het enige dat je nodig hebt is een staafmixer of keukenmachine om de pasta te maken.

Voeg alle noten bij elkaar in de keukenmachine en zet deze 3-6 minuten aan op de hoogste stand. Doordat de noten van zichzelf al vet zijn zou het geheel langzaamaan moeten veranderen in een glad geheel. Als dit niet zo is en de mix droog blijft, voeg dan een theelepel kokosolie toe. Je kunt er ook voor kiezen om hier sesamolie, zonnebloemolie of zelfs boter te gebruiken.

Blijf het mengsel in de keukenmachine mixen totdat je tevreden bent met hoe het mengsel eruit ziet. Breng het vervolgens op smaak met een theelepel kaneel, een theelepel chiazaad en een een snuf zout. Zet de keukenmachine nog 30 seconden aan en voila!

Bewaar de notenpasta gekoeld in een luchtdichte pot. Dan is het ongeveer 6 maanden houdbaar. Ik denk alleen niet dat je er zo lang van af kunt blijven :)

Heb je het recept geprobeerd en misschien zelfs een eigen variant gemaakt? We lezen het graag in de comments!

  • Koolhydraten (0,6g)
  • Vet (6,9g)
  • Eiwit (1,5g)

Kcal: 69

Koolhydraten: 6,9 gram

Vezels: 1,1 gram

Suikers: 0,4 gram

Eiwitten: 1,5 gram

Vetten: 6,9 gram

Natrium: 10,5 mg

Cholesterol: 0,0 mg

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24