Zoete aardappelfriet met chermoula

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Omdat iedereen blij wordt van friet!
Zoete aardappelfriet met chermoula 880x495


  • Porties 2
  • Kcal 227
  • Minuten 30
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Balansvoer Balansvoer icon
  • Gluten vrij gluten vrij icon
Zoete aardappelfriet is heerlijk als bijgerecht en een stuk gezonder dan gewone patat. Doordat je de friet in de oven maakt en de schil eraan laat heb je echt een gezonde variant die ook nog eens super lekker is. Zoete aardappel zit boordevol vezels en vitamine A en C. De combinatie met chermoula, een Marokkaanse saus, past echt ontzettend goed bij zoete aardappel. Mocht je chermoula over hebben, kun je er de volgende dag ook heel lekker vis of garnalen mee marineren. Mocht deze saus niet helemaal je ding zijn, is een ouderwetse klodder ketchup ook gewoon heel goed bij de zoete aardappelfriet. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels, met schil
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Sap van 1 citroen
  • 1 bosje koriander
  • 1 kleine hand vol peterselieblaadjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 2cm gember, geschild en grof gehakt
  • 1/2 rode peper, van zaad ontdaan en grof gehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 50ml olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 190°C. Snijd de zoete aardappels in frieten van ongeveer 1cm dik. Laat de schil aan de frieten.
  2. Doe de zoete aardappelfriet in een grote kom en voeg de eetlepel olijfolie toe. Breng de friet op smaak met peper en zout en meng het geheel goed. Zorg er voor dat alle friet bedekt is met olijfolie. Verdeel de friet nu over twee bakplaten met bakpapier. Bak de friet 15 minuten, draai de friet om en bak nog eens 10 minuten tot de friet goudbruin wordt.
  3. Terwijl de friet in de oven aan het bakken is, maak je de chermoula. Combineer hiervoor alle overige ingrediënten in een keukenmachine totdat alles heel fijn gesneden is. Voeg nu langzaamaan olijfolie toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Als het eruit ziet als een dip heb je genoeg olijfolie toegevoegd. Breng eventueel op smaak met peper, zout en citroensap.
  4. Serveer de friet met de chermoula en bewaar de overgebleven saus in een luchtdicht bakje in de koelkast. Smullen maar!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 227
  • Vetten: 14,5g
  • Verzadigd: 2g
  • Meervoudig onverzadigd: 1,5g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 10,1g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Natrium: 206mg
  • Kalium: 375,2mg
  • Koolhydraten: 24,3mg
  • Voedingsvezels: 4,7g
  • Suikers: 4,7g
  • Eiwit: 2,8g
  • Vitamine A: 714,4%
  • Vitamine C: 10,6%
  • Calcium: 36,1%
  • Ijzer: 6,1%

Geschreven door:

Reageren