Zoete aardappelwafels met gezonde chocoladepasta

Laag in calorieën en geeft toch een verzadigd gevoel

  • Snack / tussendoortje
  • 6 porties
  • 159 kcal
  • 1u30
energie boost iconENERGIE BOOST
noten en pinda vrij iconNOTEN EN PINDA VRIJ
balansvoer iconBALANSVOER
vegetarisch iconVEGETARISCH

De zoete aardappel is al een tijd een bekende naam in fitfoodland. Er zitten veel vezels, vitamines en mineralen in terwijl het niet veel calorieën bevat. Net als met een gewone aardappel kun je veel variëren met de zoete aardappel. Wij maakten deze wafels met gezonde chocoladepasta. Ontzettend lekker als ontbijt, lunch of gezond tussendoortje. Door de grote hoeveelheid vezels, heb je lang een verzadigd gevoel.

Een wafel met chocoladepasta bevat slechts 159 calorieën. Dit hang natuurlijk wel een beetje af van de hoeveelheid pasta die je op de wafel doet. Voor 6 wafels gebruikten we de helft van de pasta.

Ingrediënten:

Voor 6 wafels
– 1 grote rauwe zoete aardappels (300 gram)
– 100 gram volkoren bloem
– 1 eetlepel bakpoeder
– 1 ei
– 150 ml melk
– 1 eetlepel kaneel

voor de chocoladepasta
– 1 grote rauwe zoete aardappels (300 gram)
– 40 gram cacao
– 30 ml honing

Bereiding:

Bereiding wafels

  1. Pof de zoete aardappels in de oven. verwarm de oven voor op 200 graden en pak de aardappels in met zilverfolie. Na een uur in de over zijn de aardappels klaar.
  2. Haal de aardappels uit de folie en verwijder de schil. Dit zou nu makkelijk moeten gaan omdat de schil tijdens het poffen loskomt van de aardappel.
  3. Pureer één van de zoete aardappels met behulp van een blender of keukenmachine.
  4. Doe de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom en roer dit door elkaar.
  5. Voeg hier de zoete aardappelpuree aan toe.
  6. Terwijl de je aardappelpuree mengt met de droge ingrediënten roer je de melk en het ei er doorheen. blijf roeren totdat alles samen een glad geheel wordt.
  7. Zorg ervoor dat het wafelijzer goed heet en ingevet is. Een wafel bak je in 6 tot 8 minuten klaar.

Bereiding chocoladepasta
Het bereiden van de chocoladepasta is een eitje. Het bestaat namelijk uit slechts 3 ingrediënten; zoete aardappel, cacao en zoetstof.

  1. Pureer de andere zoete aardappel
  2. Roer hier de cacao doorheen totdat het een mooie egale pasta is.
  3. Roer de zoetstof door de pasta heen.

Wij gebruikten agavesiroop maar honing of maple syrup kan bijvoorbeeld ook. We deden er twee eetlepels doorheen. Als je niet zo van pure chocola houdt, raden we aan om er meer zoetstof doorheen te doen.

Macro's

  • Koolhydraten (30,5g)
  • Vet (2,5g)
  • Eiwit (5,9g)

Calorieën: 159
Vetten: 2,5 g
Verzadigd: 0,9 g
Meervoudig onverzadigd: 0,3 g
Enkelvoudig onverzadigd: 0,5 g
Trans: 0 g
Cholesterol: 1,3 mg
Natrium: 29 mg
Kalium: 316 mg
Koolhydraten: 30,5 g
Voedingsvezels: 5,9 g
Suikers: 5,7 gg
Eiwit: 5,9 g
Vitamine A: 0,5%
Vitamine C: 17,1%
Calcium: 24,6%
Ijzer: 3,6%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24