Kinesiotape

Premium sports gear
Verzending € 2,95 / Gratis vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Kinesiotape heeft, bij juist aanbrengen, een liftende werking op de huid. Hiermee zorgt de tape voor drukvermindering, wat leidt tot onder andere: de activering van bloed en lymfecirculatie, pijnvermindering, een verbetering van de spierfunctie en ondersteuning van de gewrichtsfunctie. Met topmerken als CureTape en Just Tape It weet je zeker dat je een top product in huis haalt!

Toont alle 8 resultaten

Kinesiotape, wat is het?

Kinesiotape is in de jaren 70 ontstaan in Japan en in de loop der tijd ook steeds bekender geworden in Europa en de rest van de wereld. Vaker dan ooit laten mensen zich behandelen met kinesiotape en merken de positieve effecten hiervan. De tape verschilt van reguliere sporttape doordat het elastisch is en wat dat betreft veel op de menselijke huid lijkt. Mits de tape goed aangebracht wordt kan het worden gebruikt bij het verhelpen van allerlei blessures en klachten, maar ook ter preventie hiervan. Positieve effecten van kinesiotape zijn onder andere: - Pijnvermindering - Functieverbetering - Ondersteuning bij instabiliteit - Versnelling van het natuurlijke genezingsproces - Vermindering van zwelling

De werking van kinesiotape

De kinesiotape moet op een speciale manier toegediend worden. Dat wil zeggen: je kunt het niet zomaar op de pijnlijke plek plakken alsof het een pleister is en dan verwachten dat de pijn verdwijnt. Het idee achter kinesiotape is dat het de huid als het ware optilt. Dit zorgt er voor dat de druk op het weefsel onder de huid verminderd wordt. Doordat er onderhuids ruimte wordt gecreëerd, kunnen afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd worden en wordt de druk op de zenuwuiteinden onder de huis verminderd. Dit zorgt er weer voor dat een blessure minder pijn doet en de genezing versneld wordt. Meer weten over kinesiotape? Lees het artikel hier.