Vitamines

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Vitamines zijn er in allerlei verschillende soorten. Allemaal hebben ze een andere functie. Met gezond en gevarieerd eten krijg je de meeste vitaminen en mineralen binnen. Als dit niet het geval is kan je er ook voor kiezen om aanvullend vitamine supplementen in te nemen. Bekijk hier de verschillende vitamines uit ons assortiment. Je kunt kiezen uit tabletten, zuigtabletten en capsules. De vitamines zijn vaak al in de aanbieding. Daarnaast kan je ook genieten van de combideal. Aanbieding vitamines: tot 20% extra voordeel.

Toont alle 6 resultaten

Wat zijn vitamines?

Vitamines zijn voedingsstoffen die nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. Ze leveren geen energie. Het lichaam kan vitamines niet zelf aanmaken. De verschillende voedingsstoffen die in vitamines zitten halen mensen uit eten en drinken. Als je niet gezond en gevarieerd eet krijg je niet elke vitamine binnen. Daarom staan ze bekend als essentiële voedingsstoffen. Vitamines worden in de dunne darm opgeslagen. Het lichaam kan niet oneindig veel vitamines opslaan. Alleen vitamine A kan het lichaam in grote hoeveelheid opslaan in de lever. Vet- en water oplosbare vitamines verlaten het lichaam via de urine of de gal. Behalve vitamine B12 tabletten. Het komt bijna nooit voor dat je teveel vitamines binnenkrijgt. Dit is zo omdat het lichaam teveel vitamines gemakkelijk verwijderd via de urine.

Voedingssupplementen

Vitamines uit voedingssupplementen of multivitaminen worden makkelijker opgenomen door het lichaam dan uit eten. Bij het bereiden en bewaren van eten waar vitamines in zitten kan dit verminderd worden. Dit gebeurd het meeste bij wateroplosbare vitamines. Er zijn een aantal factoren waar dit afhankelijk van is. Belangrijke factoren zijn het type voedingsmiddel, hoe heet het is bereid, de hoeveelheid water, blootstelling aan zonlicht of blootstelling aan zuurstof na het snijden, persen of pureren. Dit is de reden dat voedingssupplementen makkelijker opgenomen worden. Daarentegen zijn er een aantal vitamines die het lichaam makkelijker opneemt als ze gesneden zijn.

Vitamines kopen? Wij vertellen je waarom!

Multi totaal De Matchu Sports Multi is een perfecte toevoeging aan je huidige eetpatroon, omdat het bomvol vitamines en mineralen zit. Het bevat maar liefst 11 vitamines en 12 mineralen. Met een hoge dosering en zonder synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Voor volwassenen 1 - 2 tabletten per dag innemen tijdens een maaltijd met water of vloeistof. Omega 3 1000mg De omega 3 capsules van Matchu Sports bevatten EPA (35%) en DHA (25%). Dit zijn vetzuren die veel in vis zitten en goed voor je hersenen en hart zijn. De kans is groot dat je hier vaak te weinig van binnen krijgt. Neem het voedingssupplement 3 keer per dag 1 of 2 capsules per keer en voor kinderen tot 12 jaar 2 of 3 maal 1 capsule per dag. Methyl B12 De Methyl B12 van Matchu Sports bevat een hoge hoeveelheid vitamine B12. Het is een zuigtablet en essentieel voor een goede werking van je zenuwstelsel. De vitamine B12 kun je alleen halen uit dierlijke producten zoals melk, melkproducten, vlees, vis en eieren. Ideaal voor veganisten en vegetariërs. Vitamine C 1000MG Vitamine C staat bekend als vitamine die je weerstand sterk houdt. Een tekort aan vitamine C kan tot een verlaagde weerstand, een tragere genezing van wonden en zelfs (bij een extreem tekort) tot scheurbuik leiden. Zorg er daarom voor dat je voldoende vitamine C binnen krijgt. Door de de extra vitamine c tabletten van Matchu Sports heb je nooit een tekort aan vitamines. Vitamine D3 Vitamine D bevordert de opname van calcium en fosfor. Dit zorgt voor sterkere botten en tanden. De kleine capsules zijn makkelijk door te slikken en bevat geen synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. De extra vitamine D die je opneemt bevat geen vitamine A, waardoor er geen gevaar is voor overdosis. Magnesiumcitraat Er is sprake van een magnesiumtekort in Nederland. De magnesiumcitraat van Matchu Sports zorgt ervoor dat jij altijd genoeg magnesium binnenkrijgt. Magnesium zorgt namelijk voor een verhoging van de sportprestaties en het bestrijden van een depressie.

FAQ vitamines