Hoe krijg je een sixpack?

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Als je op dit artikel uit bent gekomen heb je jezelf de volgende vraag gesteld: hoe krijg je een sixpack? De zomer komt er weer aan: de stranden gaan weer open, het wordt weer mooier weer en het wordt dus tijd om jouw summer body een flinke boost te geven. In dit artikel leggen we je precies uit hoe jij die sixpack krijgt.
Een sixpack krijgen is niet heel moeilijk, want iedereen heeft er namelijk een. Echter zit deze bij veel mensen verborgen achter een laagje vet. Om dit vet weg te krijgen speelt voeding een belangrijke rol. Bij het krijgen van een blokjesbuik werkt het zo: verlies je vet? Dan krijg je een sixpack. In dit artikel word je meegenomen met alle tips en tricks die te gebruiken zijn voor elke man en vrouw!


Hoe krijg je een sixpack – vrouw

Hoe krijgt een vrouw een sixpack? Eigenlijk maakt het totaal niet uit of je een man of een vrouw bent, want een gespierde buik zit er altijd. Elk lichaam is bijna hetzelfde en iedereen heeft spieren in de buik, maar wanneer je de goede oefeningen doet kun je de buikspier sterker maken waardoor hij groter wordt. Hierdoor is je sixpack eerder zichtbaar, maar dit is nog steeds sterk afhankelijk van de vetpercentage.

Vrouwen hebben over het algemeen een net iets hogere vetpercentage dan de man en daarom is droogtrainen voor een vrouw vaak lastiger. De vraag of een sixpack bij de vrouw gezond is kun je jezelf ook stellen. Vrouwen kunnen met een te laag vetpercentage problemen krijgen, maar dit gebeurt pas als het vetpercentage ontzettend laag is. Een sixpack heeft daarnaast ook te maken met je bouw en behoefte naar voeding. Heb je een bouw waarbij je snel spieren aanmaakt en sneller laag in vet zit? Dan ga je je sixpack hoogstwaarschijnlijk eerder zien.

Hoe krijg je een sixpack – man

Om als man een sixpack wil krijgen wordt er aangeraden om af te vallen. Zorg dat je voldoende vetten verbrandt en ga trainen! Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de vrouw, alleen kan de man lager in vetpercentage zitten. Gebruik het ‘droogtrainen pakket’ en de ultieme droogtrainen gids om af te vallen en zorg voor die summer body!

Het is belangrijk dat je veel blijft drinken, want dit is erg gezond. Water zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je maag meer gevuld is. Hierdoor ben je geneigd minder snel te eten en is de kans op een lager vetpercentage hoger. Dit hangt namelijk af van het aantal calorieën wat je op een dag eet. Wil je dus een sixpack? Blijf veel drinken en eet genoeg eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten, maar let juist op je calorie inname gedurende de dag. Kortom: eet gezond, maar let op je calorieën en drink voldoende water. Dit kun je doen door je caloriebehoefte te berekenen en maak een voedingsplan die past bij jouw doel. We hebben hiervoor een aantal lekkere, maar ook gezonde gerechten op onze website staan. Klik hiervoor op deze link, zodat je onze lekkere eiwitrijke recepten ook zelf na kunt maken.

hoe krijg je een sixpack

Hardlopen sixpack

Vaak wordt gezegd dat je ook plaatselijk vet kunt verbranden. Bijvoorbeeld: wil je een sixpack? Dan verbrand je sneller vet wanneer je je buikspieren gaat trainen. Dit is echt niet waar. Je lichaam slaat vet sneller op rondom je heupen, rug of onderbuik. Wanneer je traint kan het zijn dat je lichaam als eerste of als laatste kiest voor het verbranden van vetten in je onderbuik, maar dit is dus wel per persoon verschillend.

Vetten moet je zien als een reserveopslag voor je lichaam wanneer er geen koolhydraten zijn om te verbranden. Dus ga eens voordat je je eerste maaltijd eet een stuk wandelen, hardlopen of fietsen. Je lichaam is net wakker en heeft nauwelijks energie die uit koolhydraten gehaald kunnen worden. Hierdoor gaat je lichaam sneller vetreserves gebruiken om energie uit te halen. De valkuil kan mogelijk zijn dat je daarna te veel gaat eten. Probeer dit op te lossen door juist ’s ochtends, of dit nou voor of na je training is, eiwitrijke voeding te eten en zorg dus vooral dat je niet over je caloriebehoefte heengaat. Hierdoor blijven die abs zichtbaar!

Specifieke buikspier oefeningen zijn niet nodig om een sixpack te krijgen. Je kan je spieren met sixpack oefeningen wel groter en sterker maken, waardoor ze wel groter zullen worden. Voor krachtsporters is dat leuk, maar ben je een duursporter dan zit een sixpack alleen maar in de weg tijdens het ademhalen.

Hoelang duurt het voordat ik een sixpack heb?

Zoals we in de voorgaande alinea’s al besproken hebben krijg je een sixpack door hem te trainen, maar vooral goed te eten. Wanneer je je buikspieren traint is het belangrijk dat je focus op progressive overload en de juiste uitvoering. Dit zorgt ervoor dat je buikspieren sneller zichtbaar worden als je vetpercentage laag is. Nog altijd betekent dit dus wel dat je vet moet verbranden om een strakke buik te hebben. Train goed, maar let op de juiste voeding en neem voldoende rust. Dan ga je zien dat je snel progressie maakt en het eigenlijk helemaal niet lang duurt voordat de blokjes zichtbaar worden.

hoe krijg je een sixpack | Matchu Sports

Hoe krijg je een sixpack? Tips

Tip: Voer je oefeningen altijd goed uit. Doe dit door op je rug te liggen en houd je rug recht, knieën gebogen in een hoek van 90 graden en kom dan steeds overheid vanuit je buikspieren. Deze Sit-up oefening is vrij makkelijk en effectief. Maak het jezelf niet te moeilijk.

Tip: Bij het trainen van je buikspieren is het belangrijk dat je je altijd in blijft beelden dat je je ribbenkast richting je heupen trekt. Zorg altijd dat je je buikspieren aanspant wanneer je ze traint, want dit zorgt voor een goede mind muscle connection. Dit betekent dat je volledig met je gedachten bij de spier bent, zodat alle spiervezels aangesproken worden. Dit is essentieel voor spiergroei.

Tip: Maak iedere week foto’s van je sixpack. Doe dit door die schuine buikspieren aan te spannen en laat elke week je strakke buik zien. Veel mensen laten dit afhangen van een weegschaal, maar je gewicht is vaak afhankelijk van meerdere dingen zoals vocht in het lichaam. Om je progressie bij te houden kun je dus beter gebruik maken van foto’s. Zo zie je of je progressie geboekt hebt en of dat je je aantal herhalingen met oefeningen (Sit-ups, leg raise, reverse crunch) moet opvoeren. Resultaat is dus erg belangrijk, maar kan ook leuk zijn.

Voeding tips

Tip: Zoals eerder vermeld in dit artikel speelt voeding een belangrijke rol bij het krijgen van je sixpack. Ga eens je caloriebehoefte berekenen en bekijk of je meer of minder calorieën nodig hebt op een dag. Probeer vervolgens je voeding hierop aan te passen. Daarnaast adviseren we om suikerproducten over te slaan, omdat snelle suikers makkelijker opgeslagen worden als vetten. Wanneer je veel snelle suikers neemt het vetpercentage dus toe en zijn je buikspieren minder snel zichtbaar.

Tip: Probeer wanneer je afval wil vallen de Clear Whey van Matchu Sports. Clear whey bevat veel eiwitten en hierdoor zit je sneller vol. Het voordeel van de clear whey vergeleken met normale Whey proteïne is dat het minder calorieën bevat. Dit betekent dus dat je sneller vol zit, minder zin hebt in ongezonde voeding en laag in calorieën blijft. Ideaal voor die vetverbranding dus!

Tip: Wanneer je zuivelproducten neemt zoals melk, kwark en kaas is het belangrijk je ijzerniveau goed op peil te houden. Zuivelproducten kunnen zorgen voor een afvoer van ijzer in je bloed en dat is slecht voor de bloedsomloop. Hierdoor kun je je minder goed voelen. Om dit niveau toch op peil te houden kun je de multivitamine slikken. Dit houdt niet alleen je ijzergehalte op peil, maar bevat daarnaast ook nog eens andere vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een gezonde levensstijl.

Conclusie

Het allerbelangrijkste bij een sixpack is een laag vetpercentage. De sixpack komt natuurlijk niet vanzelf, want de enige manier om een sixpack te krijgen is vet verliezen rondom de buik. Natuurlijk lees je in dit artikel dat iedereen altijd een blokjesbuik heeft, maar wanneer je je summer body wilt showen op het strand is het vetverlies dus het belangrijkst. Met een laag vetpercentage ga je je spieren altijd beter zien, dus wil je een sixpack? Weg met dat vet!

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd