Knee sleeves gebruiken? Waarom en wanneer?

Sporten kan af en toe behoorlijk belastend zijn voor je lichaam, zeker als je met zware gewichten traint en je het lichaam pusht om elke keer tot het uiterste te gaan. Heel lekker natuurlijk maar ook heel belastend voor je knieën. Omdat je maar één paar knieën hebt, wil je daar natuurlijk extra zuinig mee zijn. Knee sleeves kunnen je daar bij helpen. In dit artikel leggen we je uit waarom en wanneer de knee sleeves van pas komen.

Knee Sleeves Joost

Wat zijn knee sleeves?

Knee sleeves zijn niet hetzelfde als braces. Braces zijn ontworpen ter bescherming van blessures of om te voorkomen dat eerdere blessures terugkomen. De sleeves geven wel wat extra steun, maar niet zoals braces dat doen. Ze zijn ontworpen ter voorkoming van blessures en het verlichten van lichte klachten. Door een zware beweging zoals de squat vaak te doen, kunnen je pezen gaan irriteren of zelfs ontsteken. Knee sleeves helpen dit te voorkomen.

De werking van knee sleeves

Het is de bedoeling dat de knee sleeves, uiteraard, over de knieën worden geschoven. Doordat ze er strak omheen zitten, zorgen ze voor compressie. Compressie is in dit geval het samendrukken van lichamelijke structuren. Je knieën worden in positie gehouden en maken minder snel rare bewegingen. De compressie zorgt ook voor verlichtingen van eventuele zwellingen. Verder zorgen sleeves voor warmte en een verbeterde bloedsomloop. Alles bij elkaar zorgen ze voor beter herstel, voorkomen ze blessures en verlichten de sleeves kleine pijntjes.

Wanneer gebruik je knee sleeves?

Knee sleeves zijn bij veel verschillende sporten nuttig. Crossfitters, bodybuilders en powerlifters hebben er baat bij omdat ze trainen met zware gewichten die de benen flink belasten. Crossfitters en powerlifters trainen veel olympische lifts zoals de Clean & Jerk. Bij deze lifts wordt er veel kracht en explosiviteit gehaald uit de benen en is daardoor ook belastend voor de knieën. Voor bodybuilders helpen knee sleeves vooral bij squats en leg presses.

Sporters die veel springen zoals basketballers en volleyballers kunnen er ook profijt van hebben. Door veel te springen overbelast je de knie langdurig. Hierdoor kan de pees net boven je knie gaan irriteren wat op lange termijn kan leiden tot ontstekingen. Dit wordt ook wel een Jumpers Knee genoemd. Het gebruik van knee sleeves kan dit voorkomen.

Knee Sleeves Joost
MaatOmtrek
S33 - 35cm
M35 - 37cm
L37 - 40cm

De juiste maat vinden

Sleeves werken alleen als ze goed strak zitten. Het dragen van de juiste maat is dus heel belangrijk. Om er achter te komen welke maat knee sleeve je nodig hebt, meet je de omtrek van de bovenkant van je kuit. Doe dit door 10 cm onder je knieschijf de omtrek van je been te meten.

Om te weten welke maat knee sleeve je nodig hebt, bekijk je de volgende tabel.

Knee sleeves zijn, zoals je nu weet, een nuttige toevoeging aan je sportuitrusting. Niemand zit te wachten op knieproblemen toch? Met knee sleeves in je sporttas hoef je tenminste geen trainingen meer te skippen vanwege kleine pijntjes.

Heb je al ervaring met knee sleeves? We horen het graag. Vinden we leuk!

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24