Kun je met touwtje springen afvallen?

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Met touwtje springen afvallen, het kan. Wanneer jij wil afvallen is touwtje springen een leuke optie. Uit onderzoek is gebleken dat je met touw springen goed je spieren kan trainen. Doordat het een reactieve beweging is vanuit de rek op de spieren, is er minder kans op blessures dan bij andere oefeningen.
Afvallen is voor veel mensen een obstakel en kan best moeilijk zijn. In dit artikel word je meegenomen in een proces, dit proces gaat over afvallen door gebruik te maken van een springtouw.

Conditie opbouwen

Het kan heel makkelijk zijn om af te vallen als je op de juiste manier sport. En met touwtje springen verbrand je veel calorieën in korte tijd. Het is belangrijk dat je rustig begint met trainen. Werk met een schema, waarin je per minuut afwisselt, wissel af tussen een minuut wandelen en een minuut springen.
Wanneer je net begint kan je ook starten met intervals van 30 seconden. Als jij progressie in weinig tijd meemaakt en je kan steeds langer achter elkaar springen, wordt touwtje springen erg leuk. Jouw conditie wordt beter en jouw eerste stap naar afvallen is gezet.


Vetverbrandingszone

Je bent bezig met je work out en je merkt dat je conditie omhoog gaat, maar dat je nog niet echt afvalt. Dit kan te maken hebben met je spiergroei dat snel toegenomen is tijdens het springen. Je vetverbranding kan je wel laten toenemen. Hier is een methode voor.
Je hartslag zone tussen 70% en 85% noemen wij ook wel je vetverbranding zone.
Deze verbrandingszone is heel breed, maar ook specifiek, Voor een echte duursporter die traint op langere sessies, is het belangrijk om nog lager te zitten in de zone, dit is rond de 65%.
Meet eens je hartslag tijdens het sporten. Je maximale hartslag is rond de 220 – jouw leeftijd. Als je bijvoorbeeld 20 bent is dat 220 – 20 = 200 en 70 tot 85% = hartslag 140 tot 170.
Als je in deze hartslag aan het springen bent, kan je rustig ademen en soms zelfs praten. In deze vetverbrandingszone stimuleer jij jouw vetverbranding en verbrand je er ook nog eens heel veel calorieën mee. Springtouwen en afvallen is dus mogelijk.


Spiergroei

Wil je niet van touw springen afvallen, maar wil je het gebruiken voor spiergroei of reactiviteit. Dan kan je beter in een hogere zone zitten. Hoeveel calorieën je dan verbrand maakt minder uit. Nu gaat het erom dat je je training zo indeelt dat je in plaats van vet verbrandt, jouw vetten worden omgezet in spiermassa.
Het direct omzetten van vet naar spieren is niet mogelijk, maar wanneer je een goede marge hebt van vetten kan je wel goed je training uitvoeren.
Door te springen train je veel verschillende spiergroepen in je lichaam. Korte en intensieve minuten touwtje springen kan dan heel effectief zijn voor een snellere spiergroei. Jouw lichaam ziet het als krachttraining.
Je traint bijvoorbeeld 5 keer 1 minuut maximaal met 4 minuten rust, dit is een goede sessie voor spieraanmaak. Na deze sessie neem je een eiwitshake voor een snel en spoedig herstel. Je zorgt dat je lichaam goed herstelt van de opgelopen spierschade. Tijdens de volgende training is jouw lichaam beter voorbereid op de set. Als je dit vaak herhaalt kan het zijn dat je spiergroei snel toeneemt.

touwtje-springen-afvallen-vrouw

Voeding

Goede voeding naast het sporten is belangrijk, ga dus niet direct na een sessie direct eten want dan zitten jouw calorieën per kilo lichaamsgewicht er zo weer bij op.
Wanneer je wilt afvallen moet je zorgen dat jouw lichaam meer vraag heeft naar calorieën, maar het aanbod minder is. Probeer je eetpatroon goed op orde te maken door natuurlijke producten en niet verwerkte producten.
Sommige wetenschappers zeggen wel eens dat we terug moeten kijken naar 10.000 jaar geleden. Wat we toen aten is anders dan nu, maar ons lichaam was hetzelfde. Wij aten toen geen suiker of verwerkte producten, er waren geen fabrieken en alles wat wij toen aten was natuurlijk. Probeer dus verwerkte producten over te slaan en over te gaan op verse producten.

Tip: Wanneer je wil afvallen, eet dan 3 uur voor de training voor het laatst. En na de training een eiwit shake zodat je jouw lichaam vult. Maar er minder calorieën binnen komen. Doe dit niet te lang, maar met de juiste lengte kan jij dus je vetverbranding nog even stimuleren.

Conclusie

Door touwtje springen kan je zeker afvallen. Met touwtje springen kan je in een korte periode hetzelfde bereiken als met hardlopen, handbal, golfen, fietsen en veel meer andere sporten in een langere periode. Het is dus snel en effectief. Ook voor het aanmaken van spiergroei is touwtje springen ideaal. Wil jij graag alles lezen over wat je moet weten over touwtje springen? Bekijk dan eens onze ultieme gids voor touwtje springen!

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd