Padel tactiek

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Je hebt met padel verschillende soorten tactieken, maar welke tactiek is de beste en hoe beheers je de beste padel strategie om de tegenstander helemaal van de baan te spelen. Het belangrijkste bij padel is de opstelling, padel is vaak 2 tegen 2, maar er zijn ook banen waar je 1 tegen 1 kan spelen.

Bij padel zijn er verschillende tactieken om je tegenstander te verslaan. Zo kan je druk zetten richting het net wanneer de ander een moeilijke bal krijgt. Wanneer je naar voren druk zet, krijgt de tegenstander weinig ruimte om te anticiperen en kan jij de bal laag brengen, door het midden spelen, of in de hoek plaatsen. De meeste punten worden gemaakt wanneer je een listig balletje richting de hoeken speelt.


Het is belangrijk dat je met padel de rust vindt, gebruik de muren en laat de bal rustig een keer stuiteren. Wanneer je de bal rustig laat stuiteren en de muren gebruikt, kan je de bal goed raken. Je tegenstander probeert je dan onder druk te zetten, maar doordat jij rustig blijft kan je de rally’s goed voortzetten. Speel de bal hard terug zodat de bal achter in het veld komt bij de tegenstander, dit geeft je de tijd om even weer goed te positioneren zodra de bal terug komt. Zo snel mogelijk een bal terug spelen is goed voor de snelheid, maar zorg ervoor dat je rust bewaard waardoor je hard kan slaan en jezelf daarna weer dicht bij het net kan positioneren.

Het voordeel bij padel is dat wanneer je eerste service niet goed gaat, je altijd de tweede service kan benutten. Door de eerste service expres te missen, kan je jouw tegenstander uit zijn focus halen. Focus is namelijk erg belangrijk bij padel.
Een tactiek bij padel is om heel verdedigend te spelen, of juist heel aanvallend. Een andere tactiek kan zijn dat je de tegenstander uit zijn concentratie haalt. Vervelende balletjes slaan of een slechte service waar je niet achter de servicelijn staat. Het moment dat de tegenstander zich gaat ergeren aan jouw stijl is hét moment om punten te maken. Tijdens een potje padel is beweging en concentratie heel belangrijk. Je kan niet alleen je tegenstander uit zijn concentratie halen, maar je kan hem ook op het verkeerde been zetten. Probeer de bal soms de andere kant op te spelen dan de tegenstander verwacht. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een schijnbeweging.

Door de bal te slaan naar links terwijl je een lichaamsschijnbeweging maakt naar rechts, kan je je tegenstander flink op het verkeerde been zetten, waardoor jij de rally kan gaan bepalen.Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende tactieken in de padel sport, maar het belangrijkste is dat je jouw tegenstander kent en aanvoelt wanneer je moet aanvallen of verdedigen. Wanneer je de bal terugspeelt naar de overkant, moet je eigenlijk al aanvoelen wat de tegenstander gaat doen. Anticiperen is heel belangrijk.
Sommigen zeggen ook wel dat ze geen tactiek hebben of ze een tactiek verzinnen tijdens de wedstrijd. In beiden gevallen is het goed, maar als je een wedstrijd speelt, probeer dan niet onvoorbereid aan de start te verschijnen.

Conclusie:

Padel kent veel tactieken, je moet je tegenstander goed kennen om de tactieken toe te passen. Je kan afwachten, maar ook aanvallen. Je kan je tegenstander verrassen door een nieuw soort tactiek, maar je kan ook de standaard tactieken toepassen. Uiteindelijk gaat het erom hoe goed je bent afgestemd op jouw teammaat en hoe jullie beiden een goede strategie kunnen maken om de tegenstanders te verslaan. Met enkel een goede tactiek ben je er nog niet, je hebt bijvoorbeeld ook een goede service nodig. Dit en nog veel meer lees je in onze ultieme gids voor padel!

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd