Veelgestelde vragen over Pre Workout

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Steeds vaker hoor je dat mensen een pre workout nemen voordat ze de gym induiken. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat deze mensen nou precies innemen? Wat doet het precies met je lichaam, en is het wel goed voor je? Deze vragen en meer zullen in dit artikel voor je worden beantwoordt.


Wat is een pre workout?

Veel mensen hebben er wel eens van gehoord: pre workout. Maar wat is het nou precies? We leggen het je uit:
Pre workout is een mengsel van voedingssupplementen dat veelal gebruikt wordt door mensen die veel met krachttraining bezig zijn. Deze supplementen worden vóór de workout gebruikt en zorgen voor meer energie, kracht, en focus gedurende je training. Wil je graag meer weten over welke supplementen (de meest voorkomende) er precies in zitten? Kijk dan op deze pagina.
Je koopt het meestal in poedervorm, maar het is ook verkrijgbaar in tabletten en capsules. Daarnaast zijn er verschillende smaken waaruit je kan kiezen, zoals banaan, citroen of watermeloen. Het is de bedoeling dat je het mengt met water of vruchtensap (de poedervorm), waarna je na het goed gemixt te hebben de shake kan opdrinken. Daarna is het tijd om te knallen!

wat doet een pre workout?

Naast degenen die niet goed weten wat pre workout is, zijn er ook veel mensen die het wel nemen, maar eigenlijk helemaal niet weten wat het supplement nou precies doet, los gezien van het feit dat ze weten dat het een positieve werking heeft op je workout.
Pre workouts bevatten voornamelijk stoffen die ervoor zorgen dat jouw lichaam een extra boost energie krijgt. Maar dat niet alleen, ze zorgen er ook voor dat je je beter kunt focussen en geven jou het gevoel dat je veel krachtiger bent dan dat je eigenlijk bent. De stof creatine zorgt bijvoorbeeld voor de extra kracht die je ervaart en stimuleert de groei van jouw (spier)massa. Door deze effecten zul je zien dat jouw prestaties in de gym aanzienlijk zullen verbeteren.
​Met dit supplement til je jouw training dus naar een hoger niveau! De stoffen die erin zitten kunnen verschillen per merk, aangezien ieder merk zijn eigen ingrediënten eraan toevoegt.

Wanneer moet je pre workout innemen?

Het moment dat je het supplement inneemt is erg belangrijk. Je wilt namelijk voorkomen dat het al begint te werken wanneer je onderweg naar de sportschool bent, of dat de energie pas door je lichaam heen gaat gieren wanneer je al halverwege je workout bent, want dat is natuurlijk zonde. Het is daarom aan te raden om het supplement 15 tot 30 minuten vóór de training in te nemen. Zo kun jij op het juiste moment gaan pieken!

Hoe lang werkt een pre workout?

Hoe lang pre workout werkt is afhankelijk van een aantal factoren: Allereerst moet je weten dat het kan verschillen van persoon tot persoon. Daarnaast wordt het effect ook bepaald door de hoeveelheid die je inneemt en het merk. Als we naar het gemiddelde kijken houdt de werking ongeveer 1.5 uur aan, genoeg tijd dus om je workout af te ronden.
Echter is het niet zo dat alle stoffen ook na 1.5 uur uit je lichaam zijn. In de pre workout van Matchu Sports zit een hoge hoeveelheid cafeïne. Deze stof, die zorgt voor het oppeppende gevoel dat jou meer energie geeft, heeft wat langer nodig om uit je lichaam te gaan.
Je kan aanhouden dat het cafeïnegehalte in je lichaam iedere 5 uur halveert. Ná die 5 uur zit deze stof nog wel in je lichaam, maar merk je er niets meer van. Het duurt dus wel even voordat alle stoffen van pre workout zijn uitgewerkt.

Is een pre workout slecht voor je?

Om maar gelijk to the point te komen: het gebruik van een pre workout supplement is niet slecht voor je. In het verleden kwam het wel eens voor dat er verboden middelen in werden gestopt, zonder dat deze middelen op de verpakking stonden.
Wanneer je je pre workout bij Matchu Sports koopt, weet je zeker dat hier géén verboden middelen in zitten. Daarnaast is het erg belangrijk dat je je houdt aan de dagelijkse dosering die staat voorgeschreven op het etiket. Dus: wanneer je het supplement op de juiste manier gebruikt is het zeker niet slecht voor je.

Welke pre workout past bij mij?

Zoals al eerder aangegeven verschillen de ingrediënten in pre workout per merk en daarmee verschilt dus ook de werking per merk. Het is daarom belangrijk om eerst voor jezelf vast te stellen met welk doel je het gaat gebruiken en wat je persoonlijke voorkeuren zijn, voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met het nemen van het supplement.

Wil je bijvoorbeeld echt die stoot energie voelen dat je niet meer stil kunt zitten? Ga dan voor een pre workout waar veel cafeïne en beta alanine in zit. Dit zijn namelijk de stoffen die zorgen voor die energieboost en dat je je beter kunt focussen. Hierdoor zul je gegarandeerd vol motivatie aan je workout beginnen en ben je niet meer te stoppen in de gym. De pre workout van Matchu Sports is hier een perfect voorbeeld van!

Weet je van jezelf dat je niet zo goed tegen cafeïne kunt, of heb je het idee dat je het simpelweg niet nodig hebt omdat je al meerdere koppen koffie per dag drinkt? Dan is het verstandig om voor een pre workout te gaan die géén cafeïne bevat. Deze bevatten dan stoffen die meer gericht zijn op het stimuleren van je uithoudingsvermogen en kracht, zoals citrulline en creatine.

FAQ


Wat is een pre workout?

Pre workout is een mix van supplementen die bedoeld zijn om jou vóór je workout een extra boost energie te geven.

Wat doet een pre workout?

Het supplement zorgt ervoor dat jij meer energie, kracht, en focus zult hebben wanneer je aan het trainen bent. Hierdoor zul je meer uit jezelf halen en verbeteren je gym prestaties.

Wanneer moet je een pre workout innemen?

Je neemt het supplement 15-30 minuten voordat je aan je training gaat beginnen in.

Hoelang werkt een pre workout?

De werking van het supplement houdt ongeveer 1.5 uur aan. Echter kan dit verschillen per persoon, merk, en hoeveel je inneemt.

Is een pre workout slecht voor je?

Nee, het supplement is niet slecht voor je. Let er wel op dat je je altijd houdt aan de dagelijkse dosering, zoals staat aangegeven op het etiket.

Welke pre workout past bij mij?

Dit is afhankelijk van met welk doel je het wilt gaan gebruiken en jouw persoonlijke voorkeuren. Verdiep je daarom eerst goed in de ingrediënten/stoffen en wat voor werking ze hebben.

Zelf aan de slag

Nu je veel kennis hebt opgedaan over pre workout is het aan jou om te bepalen welk supplement het beste bij jouw doelen en wensen past. Om je alvast op weg te helpen vind je hieronder onze eigen pre workout: Oerkracht! Deze bevat een hoge dosering cafeïne die jou gegarandeerd een flinke energieboost zal geven. Uiteraard zijn wij overtuigd van onze formule, maar ook experts en vergelijkers zoals InfoFitness.nl bevelen ons supplement zeker aan!

Het is volkomen begrijpelijk als je nog vragen hebt, dus wil je graag meer weten, of twijfel je over bepaalde dingen? Laat het ons weten in de comments! Wil je daarnaast nóg meer informatie over waar je op moet letten bij het nemen van dit supplement? Kijk dan op onze categorie pagina.

Geschreven door:

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd