Garnalentaco’s

Nog veel lekkerder dan de naam doet vermoeden, bereid je voor op een smaakexplosie!

  • Diner
  • 8 porties
  • 279 kcal
  • 30 min.
energie boost iconENERGIE BOOST
eiwitrijk iconEIWITRIJK
afvallen iconAFVALLEN
krachtvoer iconKRACHTVOER

Tortilla’s en burrito’s gevuld met gehakt en bonen of met kip kennen we ondertussen wel en zijn eigenlijk helemaal niet zo heel verrassend. Garnalentaco’s zie je echter weinig voorbij komen en dat is echt zonde. De romige saus hebben we een kleine makeover gegeven. In plaats van sour cream hebben we Griekse yoghurt gebruikt en de mayonaise hebben we vervangen door een light variant. Deze saus zorgt echt voor een smaakexplosie: super lekker! Daarnaast is een garnalentaco laag in calorieën en zijn garnalen ontzettend eiwitrijk. Al met al een perfecte maaltijd bij jouw sportieve lifestyle. De porties zijn gebaseerd op losse taco’s, maar voor het avondeten kun je er zonder enig schuldgevoel twee opeten.

Ingrediënten:

Voor de garnalen:
– 450g garnalen, gepeld en ontdarmd
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl gemalen komijn
– 1/2 tl uienpoeder
– 2 el olijfolie
– peper en zout
– 1 spitskool, gesneden
– 8 kleine tortilla’s

Voor de saus:
– 1 teen knoflook, gesneden
– Sap en rasp van 1 limoen
– 1 kleine hand koriander, gehakt
– 1/2 jalapeño, ontzaad en gehakt
– 4 el light mayo
– 250 g Griekse yoghurt
– peper en zout

Bereiding:

  1. Doe de garnalen in een grote bak en kruid ze met het paprikapoeder, knoflook, komijn, uienpoeder, peper en zout en voeg één eetlepel olijfolie toe. De tweede eetlepel olijfolie gebruik je om de garnalen te bakken. Roer dit geheel om en zet het een kwartier afgedekt in de koelkast. Je kunt de garnalen ook een avond van tevoren maken, zodat ze nóg beter gemarineerd zijn.
  2. Terwijl de garnalen aan het marineren zijn kun je aan de saus beginnen. Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en zet deze aan tot je een gladde saus hebt. Doe de helft van deze saus door de gesneden spitskool, waardoor het een lekkere salade wordt. De rest van de saus bewaar je voor later.
  3. Neem een pan of grillpan en verwarm de taco’s aan beide kanten totdat je mooie grillmarks krijgt of de taco’s goudbruin worden. Bewaar de taco’s op een bord en dek deze af met een stuk zilverfolie om ze warm te houden.
  4. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en bak ze op middenhoog vuur 2-4 minuten of totdat ze mooi roze worden. De tijd is ook erg afhankelijk van de grootte van de garnalen.
  5. Serveer de taco’s: eerst een taco, garnalen, flink wat koolsalade en wat van de overgebleven saus. Besprenkel de taco’s eventueel met wat citroensap en maak ze al helemaal lekker met verse avocado of verse guacamole.
  6. Eet smakelijk!

Macro's

  • Koolhydraten (32,2g)
  • Vet (10,4g)
  • Eiwit (17,6G)

Calorieën: 279
Vetten: 10,4g
Verzadigd: 2,5g
Meervoudig onverzadigd: 0,4g
Enkelvoudig onverzadigd: 2,5g
Trans: 0,0g
Cholesterol: 109,1mg
Natrium: 494,3mg
Kalium: 233,7mg
Koolhydraten: 31,2mg
Voedingsvezels: 4,2g
Suikers: 9,8g
Eiwit: 17,6g
Vitamine A: 10,2%
Vitamine C: 48,4%
Calcium: 55,0%
Ijzer: 18,0%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24