Gezonde brownies

Gezond én slechts 4 ingrediënten nodig!

 • Snack
 • 9 porties
 • 228 kcal
 • 30 min. 
energie boost iconENERGIE BOOST
gluten vrij iconGLUTEN VRIJ
snel makkelijk iconSNEL & MAKKELIJK
eiwitrijk iconEIWITRIJK

Als je gezond eet en veel op je voeding let, zijn brownies niet het eerste waar je aan denkt als wilt snacken. Begrijpelijk want normaal gesproken zitten brownies vol met suikers en verzadigde vetten. Maar het kan ook gezond! Onze gezonde brownies zitten vol met eiwitten, vezels en gezonde vetten.

Deze brownie is zo gezond omdat we geen vetten en suikers hebben toegevoegd. De suikers die erin zitten zijn vooral natuurlijke suikers uit de bananen en dus niet geraffineerd. Het vet komt voornamelijk uit de avocado’s. Dit zijn enkelvoudige onverzadigde vetten wat je cholesterol ten goede komt. Naast de goede macro’s zitten er ook veel vitamines en mineralen in. Bananen zijn bijvoorbeeld een goede bron van kalium en in cacao zit veel magnesium.

Ingrediënten:

– 6 bananen
– 2 (grote) avocado’s
– 100 gram eiwitpoeder vanille
– 100 gram cacaopoeder

Bereiding:

 1. Pureer de bananen en de avocado’s tot het een glad mengsel is. Gebruik een keukenmachine voor het snelste resultaat. Voeg hier het eiwitpoeder en cacaopoeder bij en meng het geheel met een garde door elkaar.
 2. Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak de brownie 15 tot 20 minuten op 180 graden.
 3. Om te kijken of de brownie gaar is prik je er met een vork in. Als de brownie nog vochtig is, bak je hem nog een paar minuten langer.
 4. Uit deze brownie haal je 9 porties. Met dit basisrecept voor een gezonde brownie kun je uitgebreid variëren. Je kan het bijvoorbeeld smeuïger maker door 1 á 2 eetlepels kokosolie aan het beslag toe te voegen. Ook kan je er stukjes (pure) chocola doorheen roeren. De brownie kan je aftoppen met amandelschaafsel bijvoorbeeld.Houder wel rekening mee dat alles wat je eraan toevoegt ook meer calorieën toevoegt aan het totaal. Dit is niet per se erg zolang het in jouw voedingsschema past.

Macro's

 • Koolhydraten (29,6g)
 • Vet (7,7g)
 • Eiwit (12,3G)

Calorieën: 228
Vetten: 7,7g
Verzadigd: 1,9g
Meervoudig onverzadigd: 0,8g
Enkelvoudig onverzadigd: 3,9g
Trans: 0,0g
Cholesterol: 11,3mg
Natrium: 60,5mg
Kalium: 670,9mg
Koolhydraten: 29,6mg
Voedingsvezels: 8g
Suikers: 0,7g
Eiwit: 12,3g
Vitamine A: 1,1%
Vitamine C: 6,7%
Calcium: 1,9%
Ijzer: 7,5%

5/5 (2 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24