Tikka masala

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Haal de Indiase keuken naar jouw keuken met kip tikka masala!

kip tikka masala met rijst


  • Porties 2
  • Kcal 339
  • Minuten 45
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Balansvoer Balansvoer icon
  • Dieet Dieet icon

Een Indiase curry is altijd lekker, zeker als je het helemaal zelf maakt! Tikka masala is een super populair gerecht, ook onder Nederlanders. Tikka masala is een gerecht, gemaakt met tomatenblokjes en heel veel lekkere kruiden. Je kunt natuurlijk een kant en klaar potje uit de supermarkt halen, maar het is natuurlijk veel leuker om het helemaal zelf te maken. In dit recept heb ik ervoor gekozen om Griekse yoghurt te gebruiken, maar je kunt ook crème fraiche gebruiken. Voor tikka masala heb je veel kruiden nodig, maar waarschijnlijk heb je de meeste van deze wel in je keuken staan. Het belangrijkste ingrediënt is de garam masala. Garam masala is een specerijenmix die veel gebruikt wordt in Indiase gerechten, mocht je het niet in je keuken hebben staan, is het zeker een aanrader! Om het lekkerste resultaat te hebben kun je het beste de gemarineerde kip een nachtje laten staan. Geniet ervan!

Ingrediënten

Voor de marinade

    • 175g kipfilet
    • 100 gram Griekse yoghurt
    • ½ theelepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel garam masala
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel korianderblad
    • ½ theelepel gemberpoeder
    • ½ theelepel chilipoeder
    • 1 scheutje citroensap

Voor de currysaus

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 rode ui
  • 200 gram gepelde tomaat
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 ½ theelepel paprikapoeder (mild)
  • ½ theelepel gember
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 scheutje citroensap

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in stukjes en voeg de yoghurt hierbij. Meng dit door elkaar.
  2. Voeg de kruiden aan het kip-yoghurt mengsel toe en eindig met een scheutje citroensap. Voor het beste resultaat laat je dit een nachtje in de koelkast staan om door te trekken.
  3. Start met het bakken van de kip, zorg dat je deze gaar bakt. Schep de kip uit de pan in een bakje.
  4. Snipper de rode ui en fruit deze in een schone pan met een beetje olie.
  5. Voeg bij de rode ui de gepelde tomaat en de tomatenpuree toe. Laat dit ongeveer 2 minuten goed doorkoken.
  6. Voeg de kruiden toe en schep het mengsel goed door elkaar.
  7. Daarna voeg je de yoghurt en een scheutje citroensap toe en laat je dit ongeveer 3 minuten borrelen. Schep het af en toe om.
  8. Voeg als laatste de kip toe en schep het goed door elkaar, zorg dat je een mooie egale currysaus krijgt.
  9. Tikka masala is lekker met groene groente, zoals broccoli of boontjes. Je kunt het goed serveren met Naanbrood of witte rijst! .

Voedingswaarden

  • Calorieën: 339
  • Vetten: 12g
  • Verzadigd: 7,4g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,3g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 0,2g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Natrium: 343,3mg
  • Kalium: 180,5mg
  • Koolhydraten: 22,7g
  • Voedingsvezels: 3,2g
  • Suikers: 11,1g
  • Eiwit: 30,3g
  • Vitamine A: 7,4%
  • Vitamine C: 2,7%
  • Calcium: 4,8%
  • Ijzer: 2,7%

Geschreven door:

Reageren