Nooit meer salsa uit een potje.
- Porties 10
- Kcal 35
- Minuten 5
- Noot/pinda
- Vegetarisch
Als je zelf deze verse salsa met avocado gemaakt hebt, kom je er achter hoe ontzettend makkelijk het is en hoe veel lekkerder het is dan wanneer je het in de winkel koopt. Na dit recept koop je echt nooit meer salsa uit een potje. De salsa is het ideale bijgerecht voor nachos of om je chili een twist te geven. Hij is ook heel lekker in combinatie met onze vegetarische burger.
Ingrediënten
- 6 zongedroogde tomaat partjes (in olie)
- 250 gram tomaten
- 1 avocado
- sap van 1/2 limoen
- 1/4 rode ui
- peper en zout
- 1 hand verse basilicum
- 1 teen knoflook
Bereiding
- Snijd de tomaten, avocado, rode uit en knoflook in kleinere stukjes. Laat de rode ui 5 minuten in een bakje koud water weken.
- Giet de rode ui af en doe deze samen met de zongedroogde tomaten, tomaten, avocado, limoensap, basilicum en knoflook in een keukenmachine. Zet deze aan tot je de gewenste structuur bereikt hebt en breng op smaak met peper en zout. Je kunt er zelf voor kiezen of je een gladde of juist groffe salsa wil.
Voedingswaarden
- Calorieën: 35
- Vetten: 2,2g
- Verzadigd: 0,3g
- Meervoudig onverzadigd: 0,3g
- Enkelvoudig onverzadigd: 1,4g
- Trans: 0,0g
- Cholesterol: 0,0mg
- Natrium: 19,9mg
- Kalium: 190,1mg
- Koolhydraten: 3,9mg
- Voedingsvezels: 1,8g
- Suikers: 1,5g
- Eiwit: 0,9g
- Vitamine A: 8,5%
- Vitamine C: 13,7%
- Calcium: 0,9%
- Ijzer: 3,3%