Volkoren pannenkoeken met vers fruit

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Volkoren pannenkoeken: Met dit ontbijtje zit je altijd goed
Volkoren pannenkoeken met vers fruit


  • Porties 2
  • Kcal 396
  • Minuten 10
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Snel snel makkelijk icon
  • Krachtvoer krachtvoer icon

Wil je een feestje op je bord met het ontbijt? Dan is dit het recept voor jou! De volkoren pannenkoeken zijn zijn erg makkelijk om te maken en doordat je volkoren meel gebruikt geef je er een gezonde draai aan. De volkoren pannenkoeken zijn erg lekker in combinatie met onze zelfgemaakte notenpasta, maar je kunt het natuurlijk ook in een potje kopen of zelfs pindakaas gebruiken. Uiteraard kun je variëren met het fruit, honing over de volkoren pannenkoeken doen of zelfs chocolade toevoegen. Maar dan voeg je dan wat calorieën toe. Hoe dan ook, met dit recept zit je altijd goed. Helemaal met Valentijnsdag in het achterhoofd natuurlijk. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 75gr volkoren meel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 225ml halfvolle melk
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 eetlepels notenboter
  • 1 banaan, in plakjes
  • 140gr frambozen
  • citroenschijfjes, als garnering

Bereiding

  1. Combineer de bloem, kaneel, het ei en de melk in een kom en meng het geheel goed totdat je een dun mengsel hebt dat je makkelijk uit kunt gieten.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en vet hem in met wat olie. Doe dit door de olie uit te smeren met een stukje keukenpapier. Als de pan eenmaal heet is giet je een deel van het mengsel in het midden van de pan. Kantel de pan nu in alle richtingen om het mengsel over de bodem van de hele pan te verspreiden. Laat de pannenkoek 2 minuten bakken of totdat de bodem bruin begint te worden (de tijd is afhankelijk van hoe hoog je het vuur hebt. Het is prima om lager vuur te gebruiken en ze wat langer te bakken), draai hem daarna om en bak nog 1 minuut.
  3. Leg de volkoren pannenkoek op een bord en dek hem af met een ander bord om hem warm te houden. Herhaal de vorige stap met de rest van het mengsel. Je zou 4 pannenkoeken met dit mengsel moeten kunnen maken.
  4. Verdeel de notenboter over de pannenkoeken, rol ze op en verdeel ze over twee borden met de gesneden banaan en framboos. Serveer de pannenkoeken met een citroenschijfje voor een extra frisse twist.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 396
  • Vetten: 12,8g
  • Verzadigd: 2,8g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,5g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 1,7g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 0,0mg
  • Natrium: 36,6mg
  • Kalium: 334,6mg
  • Koolhydraten: 59,6mg
  • Voedingsvezels: 13,3g
  • Suikers: 18g
  • Eiwit: 13,5g
  • Vitamine A: 3,4%
  • Vitamine C: 36,1%
  • Calcium: 55,9%
  • Ijzer: 6,3%

Geschreven door:

Reageren