Je eigen home gym maken? Hier moet je aan denken

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Een eigen home gym, dat is toch de droom? Het hoeft niet altijd bakken met geld te kosten. Door het juiste materiaal tot je beschikking te hebben en slim om te gaan met je ruimte is er al veel mogelijk. Je hebt niet altijd duur materiaal nodig, je zult bijvoorbeeld versteld staan hoe ver je al komt met een fitnessmat. In dit artikel gaan we je alles uitleggen over hoe jij het beste een thuis gym kunt maken.

Om te beginnen zijn er eerst een aantal dingen waar je eerst rekening mee moet houden. Zoals: wat voor soort oefeningen wil ik doen in mijn thuis gym, wat is mijn budget en hoeveel ruimte heb ik tot beschikking? In dit artikel gaan we je haarfijn uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het creëren van een thuisgym.

Home gym oefeningen

Veel mensen denken dat er in een thuisgym veel minder oefeningen te doen zijn dan in een sportschool, maar daar kan je je nog wel eens in vergissen. Met het juiste materiaal en de juiste kennis is er al ontzettend veel te doen.

De ondergrond van jouw thuisgym is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken. Een goede ondergrond creëer je al simpel door een fitness/yoga mat of als er wat meer ruimte en budget is rubberen vloertegels. Een goede ondergrond is niet alleen comfortabeler maar het kan ook blessures verminderen. Het voordeel van een fitnessmatje is dat je bij weinig ruimte je het gemakkelijk na de tijd kan oprollen opbergen.

Qua oefeningen die je in de thuis gym zou kunnen doen zijn de opties vrijwel eindeloos. Voor krachttraining zijn gewichten het meest voor de hand liggend. Je zult je nog verbazen hoeveel verschillende oefeningen er mogelijk zijn met een kettlebell of een dumbbell. Voor een slankere taille zijn onze hoelahoeps ideaal. Het is niet alleen super leuk om te doen, want daarnaast het is ook nog eens heel goed voor je. Ook is een suspension trainer perfect om een full body workout in een relatief kleine ruimte uit te voeren.

En zo zijn er nog veel meer oefeningen die je thuis goed zou kunnen uitvoeren. Op onze oefeningen pagina vind je een heel uitgebreide selectie van oefeningen die je kunt doen in jouw home gym.
Producten home gym

Home gym budget

Voordat je überhaupt kan gaan beginnen met het denken aan een thuis gym is het heel belangrijk om eerst na te denken over je budget. Want de een is bereid om duizenden euro’s uit te geven aan een home gym, terwijl de ander een paar honderd te besteden heeft. Hoeveel je bereid bent om uit te geven zou geen verschil moeten maken in wat je mogelijkheden zijn met het bereiken van je doelen.

Natuurlijk zal er op qua materiaal wel een verschil gaan zitten in iemand bereid om veel geld uit te geven in vergelijking met iemand die bereid is minder uit te geven. Als geld wat minder een issue is en je hebt er de ruimte voor dan is een squat rek ideaal. Deze gaat perfect samen met onze olympic barbells. Buiten dat je er natuurlijk mee kan squatten, kan je ook de J-hooks verstellen om deze op een benchpress hoogte te doen. Door een fitnessbank te gebruiken kan je ook onder het squatrek gaan liggen. Tevens is het squatrek ook een pull up bar waarmee je kunt optrekken of muscle ups kunt doen. Met een squat rack heb je dus eigenlijk alles in één.

Bij wat minder budget zijn producten zoals een verstelbare dumbbell set en een suspension trainer perfect. Met deze oefenmaterialen zijn spiergroepen over je hele lichaam mee te trainen en je deze heb je al een voor een paar tientjes. Verder zijn fitness elastieken ook zeer divers in te zetten voor veel verschillende oefeningen. Je ook altijd in je achterhoofd houden dat bij het gebruik van je home gym je ook weer veel geld bespaart wat je normaalgesproken zou uitgeven aan een gym membership bij een sportschool in de buurt.

Hieronder zie je een overzicht van verschillende producten die kunnen helpen als jij een home gym gaat kopen. Bij elke home gym zijn verschillende producten toegevoegd om zo jouw home gym te upgraden naar het volgende budget! Hieronder is een overzicht weergegeven van de verschillende producten en prijzen voor jouw ideale home gym!

50 euro home gym

Als je net begint begrijp ik dat je niet meteen honderden euro’s wilt uitgeven aan fitness apparatuur voor in je home gym. Om toch zoveel mogelijk te kunnen trainen en elke spiergroep aan te kunnen aanpakken, kan je het beste de hieronder weergegeven producten aanschaffen. Met de suspension trainer kan je alle spiergroepen trainen. Voor het overgebleven geld kan je een pull-up bar aanschaffen. Hiermee kan je je rug nog beter trainen en kan je zelfs de suspension trainer gebruiken in combinatie met de pull-up bar. Als je dit allemaal hebt aangeschaft kom je op ongeveer 50 euro uit en kan je simpelweg alle spieren trainen.

BudgetProductenPrijs per product (in euro's)
50 euro home gymSuspension trainer34,95
Pull-up bar22,95
------
+/- 50

150 euro home gym

Voor 100 euro kan je net wat uitgebreidere set kopen om zo meer uit je trainingen te halen. De producten van de 50 euro home gym kan je nog steeds gebruiken. Om hier meer mogelijkheden aan toe te voegen is het verstandig om van de overgebleven 100 euro te besteden aan een aerobic step in combinatie met de bodypump set.

BudgetProductenPrijs per product (in euro's)
150 euro home gym50 euro home gym
(Suspension trainer, Pull-up bar)

50
Bodypump set79,95
Aerobic step22,95
-------
+/- 150

450 euro home gym

Voor een complete home gym is een budget van 450 euro perfect. Hierbij kan je de producten van de 50 euro home gym nog steeds gebruiken omdat je daar simpelweg je hele lichaam mee kan trainen. Deze home gym kan je upgraden door een halterbank te kopen en een lichte hexa dumbbell van 5 kg en een zwaardere van 15 kg. Door de verschillende gewichten kan je meer oefeningen op je eigen niveau uitvoeren.

BudgetProductenPrijs per product (in euro's)
450 euro home gym50 euro home gym
(Suspension trainer, Pull-up bar)

50
Halterbank199,95
Hexa Dumbbell 5kg64,95
Hexa Dumbbell 15kg129,95
--------
+/- 450

2.350 euro home gym

De 2.350 euro home gym is perfect als je veel ruimte hebt en klaar bent voor een extreem uitgebreide home gym. Hierbij maak je gebruik van de 450 euro home gym, met daarbij rubberen tegels (10x) en een sqaut rack die alles bevat wat je nodig hebt. Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken is het aan te raden om een olympic barbell aan te chaffen met hi-temp bumper plates van 10 kg (6x).

BudgetProductenPrijs per product (in euro's)
2.350 euro home gym450 euro home gym
(Halterbank, Hexa dumbbell 5, 15 kg)

450
Rubberen tegel - 100x100 X 2 cm (10x)399,50
Olympic barbell 20kg299,95
Squat rack599,95
HI-temp bumper plate 10 kg (6x)599,70
--------
+/- 2.350

Thuis gym spullen

Thuis gym spullen of materiaal is een zeer belangrijk element. Zonder de juiste uitrusting kom je niet heel ver. Binnen ons assortiment hebben we veel verschillende soorten home gym equipment: van weerstandsbanden tot gewichten tot hoelahoeps. Wat ook goed van pas kan komen in een thuisgym zijn preventie en revalidatie middelen. Denk bijvoorbeeld aan foam rollers of lacrosseballen. Deze kunnen vastzittende spieren losser maken en helpen je bij een beter herstel. Daarnaast kunnen ze je helpen bij het voorkomen van blessures. Voor wie een persoonlijke sportmasseur in huis wilt hebben is onze massage gun perfect. Met een massage gun kan je op plekken komen waar een standaard foam roller niet zou kunnen komen. Door middel van de verschillende opzetstukjes kan je op veel verschillende manieren een massage krijgen.

Om het je een beetje makkelijker te maken hebben we hieronder een klein overzicht met verschillende soorten producten die zeer goed zouden zijn voor een homegym. Deze producten zijn compleet voorzien van de voor- en nadelen. Echter is dit natuurlijk maar een klein overzicht producten, dus neem voor een beter perspectief een kijkje in onze gehele webshop. Hier kun je alle producten zien die het beste bij jouw home gym zouden passen.

voordelen home gym

Er zijn veel voordelen bij het hebben van je eigen gym thuis. Met de grootste misschien wel: je hoeft de deur niet meer uit! Hoe lekker is het nou als het keihard regent of vriest en jij kan lekker je workout thuis doen. Een ander groot voordeel is dat de stap om te gaan sporten een stuk kleiner is. Veel mensen (waaronder ik) willen wel sporten maar hebben na een werkdag geen zin meer om naar de sportschool te gaan. Daarom is het ideaal als je in je eigen huis een workout space hebt om je beweging binnen te krijgen.

Een paar andere voordelen van een home gym zijn:

 • Je hoeft geen materiaal te delen
 • Je hoeft niet te wachten op je beurt
 • Niemand die je kan storen
 • Je kan op je eigen tempo sporten
 • Niet iemand anders zweet op het materiaal
 • Conclusie

  Er is veel te zeggen over een home gym, maar uit dit artikel kan geconcludeerd worden dat iedereen een thuis gym kan creëren. Het maakt niet uit of je veel of weinig ruimte hebt of dat je een groot of klein budget hebt. Met de juiste materialen en het juiste inzicht kan je van vrijwel elke ruimte een oefenruimte maken. Laat een kleinere ruimte je dan ook niet limiteren. Kijk wat er wel kan en ga lekker aan de slag!

  Geschreven door:

  Reageren

  Gerelateerd