Padel training met warming up

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Een goede padel training is afhankelijk van een aantal aspecten. Denk hierbij aan het trainen van je balans, behendigheid, reactievermogen en krachttraining. Ben je niet behendig en is je reactievermogen altijd net iets te laat, dan wordt padel een lastige sport om te beoefenen. Daarnaast is het belangrijk om te weten welk padel racket past bij jou.

Uit onderzoek is gebleken dat je beter gaat sporten en meer focus krijgt wanneer je nieuwe dingen probeert, uit je comfortzone komen dus. Wanneer je uit je comfortzone komt, geef je je lichaam het gevoel dat er iets mis is. Wanneer je lichaam dit voelt, zal het uiterst alert reageren, wat bij het spelen van padel erg belangrijk is. Scherpte en precies op tijd reageren om de bal terug te spelen, dát is wat je nodig hebt voor een goed potje padel.


Hoe ziet een goede padel training eruit?

Er zijn verschillende padel oefeningen waar je een groot voordeel uit kan halen. Bij padel zet je alle spieren op spanning en maak je schade aan. Om zo min mogelijk schade aan te maken, is het van belang dat je met een warming-up begint.

Tijdens je warming-up train je op een rustig tempo je spier flexibiliteit en warm je je spieren op. Met soepele en warme spieren is het namelijk een stuk makkelijker om direct tijdens een training aan te staan.

Hoe je dit kunt doen? Een warming-up begint op lage intensiteit. Loop of fiets 10 a 15 minuten warm, wanneer je naar de padelbaan heen fietst warm je dus eigenlijk al op. Daarna ga je je spieren rekken en strekken. Even de ontspanning erop om ze tijdens een laatste oefening vol op spanning te brengen.

Die spanning kun je krijgen door bijvoorbeeld te springen met een springtouw of door je armen te trainen met een elastiek.
Sprintjes kunnen ook als daar ruimte voor is. Wanneer je een goede warming-up heb gedaan, is je lichaam helemaal klaar voor een potje padel. Omdat je padel vaak met twee personen speelt, is het belangrijk dat je partner ook een goede warming-up doet. Wanneer je dit allemaal niks vindt, kun je ook gewoon lekker rustig een balletje overslaan.

Wanneer de warming-up klaar is, kun je beginnen met de padel training. Begin met oefeningen waarmee je je techniek, coördinatie, reactievermogen, kracht en balans verbetert (Zie padel oefeningen), aan het einde kun je nog een goede pot spelen.

Padel is een verslavende sport. Het is leuk en goed voor je conditie en fysieke toestanden, en bovendien train je er elke spier in je lichaam mee.
Zorg dat je tussen de trainingen echter wel goed herstelt en na de training een herstelshake drinkt. De eiwitten geven je spieren net dat beetje extra kracht om sneller de gemaakte spier schade te herstellen.

Conclusie:

Het belangrijkste bij padel is dat je goed voor je lichaam zorgt. Het is een intensieve sport en er worden bepaalde krachtsinspanningen van je lichaam verwacht. Zorg dat je warming-up goed is en dat je je na elke training ook richt op een goed herstel van je lichaam. Meer weten over padel? Lees dan onze ultieme gids voor padel!

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd