Hoelahoep trainingsschema

Daarom Matchu Sports
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Altijd al een goed hoelahoep trainingsschema willen hebben? Lees dan snel verder! Veel mensen vinden hoelahoepen erg leuk, maar weten niet welke oefeningen goed zijn om te doen. Naast dat je calorieën moet verbranden is het natuurlijk ook belangrijk dat je geen blauwe plekken krijgt of andere blessures oploopt. Er moet dus voldoende variatie in zitten, maar daarnaast moet de techniek ook goed zijn. Het is dus belangrijk dat het hele lichaam op een effectieve manier getraind wordt. Hoelahoepen zorgt ervoor dat je jouw stabiliteit verbeterd en daarnaast maakt het je buik-, been-, bil- en rugspieren sterker. Het is dus niet simpelweg: plaats je voeten op schouderbreedte en beweeg van links naar rechts. Er komt echt wel meer bij kijken.

Fitness hoelahoep oefeningen

In het onderstaande fitness hoelahoep schema is onderscheid gemaakt in de duur van de training, de zwaarte en het type van de hoelahoep. We leggen eerst een paar oefeningen uit, zodat deze later toegepast kunnen worden in de workouts die verder op de pagina te vinden zijn. Voor meer uitleg check ons artikel: Fitness hoelahoep oefeningen. In dit artikel wordt er precies uitgelegd welke oefeningen voor jou effectief kunnen zijn.

Warming-up: 3-5 hoelahoep beweging nabootsen, check hiervoor ons artikel: Hoe moet je hoelahoepen?
Intensiteit: laag

Oefening 1: Side stance
Intensiteit: gemiddeld
Oefening 2: 360 Spin
Intensiteit: gemiddeld
Oefening 3: Jump throughs
Intensiteit: gemiddeld
Oefening 4: Side step
Intensiteit: gemiddeld

Nu je een beeld hebt bij verschillende oefeningen met een hoelahoep is het tijd om het over de verschillende schema’s te hebben. Hoe lang je traint hangt natuurlijk af van je eigen niveau. Matchu Sports heeft daarom vijf schema’s gemaakt, zodat er voor elk trainingsniveau een schema beschikbaar is. Kies daarom het schema dat het best bij jou past. Hier is onderscheid gemaakt in 3, 5, 10, 15 en 30 minuten per dag. Wanneer je dit hoelahoep fitness schema bijvoorbeeld 30 dagen gevolgd hebt en klaar bent voor meer uitdaging, kun je stap voor stap iets langer trainen. Daarnaast kun je de training ook uitdagender maken door een fitness hoelahoep te gebruiken. Naast dat dit zwaarder is, verbrand je ook nog eens meer calorieën. Omdat je meer kracht moet zetten is dit ook voordelig voor de groei van je buikspieren. Je kunt dus dag per dag bekijken of je al klaar bent voor de volgende stap. Matchu Sports verkoopt deze fitness hoelahoepen in vier verschillende kleuren en zijn beschikbaar in 1.2kg, 1.5kg en 2kg.

De hoelahoep schema’s

3 minuten hoelahoep workout

OefeningDuurType hoelahoep
360 spin1 minuutNormale of fitness hoelahoep
Side stance1 minuutNormale of fitness hoelahoep
Side step 1 minuutNormale of fitness hoelahoep

5 minuten hoelahoep workout

OefeningDuurType hoelahoep
360 spin2 minuten Normale of fitness hoelahoep
Side stance1 minuutNormale of fitness hoelahoep
Side step 1 minuut Normale of fitness hoelahoep
Jump throughs 1 minuut Normale of fitness hoelahoep

10 minuten hoelahoep workout

OefeningDuurType hoelahoep
360 spin2,5 minuutNormale of fitness hoelahoep
Side stance2,5 minuutNormale of fitness hoelahoep
Side step2,5 minuutNormale of fitness hoelahoep
Jump throughs2,5 minuut Normale of fitness hoelahoep

15 minuten hoelahoep workout

OefeningDuurType hoelahoep
360 spin5 minuten Normale of fitness hoelahoep
Side stance5 minutenNormale of fitness hoelahoep
Side step 5 minutenNormale of fitness hoelahoep

30 minuten hoelahoep workout

OefeningDuurType hoelahoep
360 spin6 minutenNormale of fitness hoelahoep
Side stance6 minutenNormale of fitness hoelahoep
Side step6 minutenNormale of fitness hoelahoep
Jump throughs6 minutenNormale of fitness hoelahoep
360 spins6 minutenNormale of fitness hoelahoep

Om de trainingen nog wat uitdagender te maken kun je de oefeningen combineren met een springtouw van Matchu Sports. Dit is een goede manier om je conditie en uithoudingsvermogen nog beter te trainen. Ben je nog niet goed in touwtje springen, maar wil je dit toch graag toevoegen aan je training? Check dan onze touwtje springen gids, deze helpt je vast en zeker goed op weg. We begrijpen dat je benieuwd bent naar andere informatie over hoelahoepen, daarom hebben we de ultieme gids over hoelahoepen geschreven. Laat ons weten hoe onze schema’s hebben bijgedragen aan jouw hoelahoep trainingen! Vergeet ons daarom niet te taggen in jouw story of bericht op Instagram en Facebook!

Geschreven door:

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd