Creatine en afvallen, kan dat tegelijk?

Premium sports gear
Verzending € 2,95 / Gratis vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Creatine en afvallen, gaat dat samen? Creatine wordt door mensen gebruikt voor optimale spiergroei. Het is een populair supplement voor mensen die spiermassa willen opbouwen. Onze Oerkracht Pre-workout bevat creatine monohydraat wat zorgt voor een nog beter effect. Het is vaak nog onduidelijk of creatine ook werkt om af te vallen. Om daarachter te komen gaan we in dit artikel dieper in op de werking van creatine en kom jij te weten of creatine helpt bij het afvalproces!


Hoe werkt creatine?

Om erachter te komen of creatine helpt tijdens het afvallen is het belangrijk om te weten wat creatine is. Creatine vergroot je explosiviteit en gaat verzuring van je spieren tegen. Creatine in je spieren trekken water aan, waardoor je spieren er voller uitzien.

Als je begint met innemen zal je eerst wat aankomen, dit komt doordat je lichaam meer vocht vasthoudt. Maar dit is geen vet, je komt dus alleen maar aan in de vorm van spieren. Creatine zit ook in voedingsstoffen zoals vis en rood vlees.

Creatine werkt beter als je daarnaast beweegt en je een gezond voedingspatroon hebt. Je kan het zien als een onderdeel van een gezonde levensstijl. Het geeft je meer kracht en energie wat ervoor zorgt dat als je traint je meer resultaat zult zien en dus meer spiermassa zult opbouwen. Neem je creatine dan is er een cirkel die je kan rondgaan: meer spiermassa betekent meer kracht, meer kracht zorgt ervoor dat je zwaarder kan tillen en dat zorgt er weer voor dat je meer spiermassa opbouwt.

creatine en afvallen

Creatine tijdens het afvallen

Dat creatine bekend staat als supplement dat spieropbouw bevordert is wel duidelijk. Het is ook niet bedoeld om af te vallen, maar toch kan het je juist wel helpen om af te vallen. Doordat creatine je sportprestaties verbetert kweek je sneller spiermassa. Door de opbouw van spiermassa verbrand je calorieën.

Tijdens het afvallen verlies je over het algemeen veel kracht. Doordat je kracht verliest kan je minder zware oefeningen doen en zal je spiermassa verliezen. Creatine zorgt voor meer kracht. Door tijdens het afvallen creatine te nemen zorg je ervoor dat je kracht zult behouden en ook spiermassa zal opbouwen of behouden. Het is dus juist wel aan te raden om creatine te nemen tijdens het afvallen.

Op de weegschaal zal je niet zien dat je afvalt, dit komt omdat je ook niet direct zult afvallen maar vooral vet zal verbranden. Je lichaam zal minder snel verzuren waardoor je zwaarder kunt blijven trainen. Op deze manier wordt spieropbouw gestimuleerd en zal je vet verbranden.

Er zitten weinig calorieën in creatine wat er voor zorgt dat je niet zal aankomen door het te nemen. Extra creatine innemen als je in een calorietekort zit zorgt er dus voor dat je meer energie en kracht hebt en je dus meer calorieën verbrandt.

Spiermassa en kracht behouden

Creatine houdt vocht vast, maar zorgt ook voor kracht. Het vocht wat je lichaam opslaat zal niet meteen zichtbaar zijn op de weegschaal. Wil je bijvoorbeeld afvallen om in een andere gewichtsklasse te komen helpt creatine hier optimaal bij. Met creatine kan je namelijk afvallen zonder te veel spiermassa en kracht te verliezen.

Hoeveel creatine moet je nemen om af te vallen?

We weten het antwoord op de vraag: helpt creatine bij het afvallen? We gaan nu verder in op de hoeveelheid creatine die jij moet nemen om het gewenste resultaat te krijgen.Creatine heeft het meeste effect als je begint met een laadfase van 5 tot 7 dagen. Je neemt in die dagen 15-25 gram creatine of ongeveer 0,3 gram creatine per kilo lichaamsgewicht. Het is hierbij belangrijk dat je het innemen in de laadfase verdeeld over 2-3 porties per dag. Na de laadfase neem je 3-5 gram per dag of 0,1 gram creatine per kilo lichaamsgewicht.

Een andere manier is om de laadfase over te slaan en meteen 3-5 gram creatine per dag te nemen. Het nadeel is dat je minder snel resultaat ziet, Het voordeel van creatine nemen zonder laadfase is dat je waarschijnlijk minder bijwerkingen zal ervaren. We raden aan om de aangegeven hoeveelheid niet te overschrijden. Alle creatine die je extra neemt is overbodig, je lichaam kan namelijk niet meer opnemen en het zal uitgescheiden worden via je urine.

creatine en afvallen

Conclusie: creatine en afvallen

Hoewel creatine oorspronkelijk niet is bedoeld om af te vallen, kan het je wel degelijk helpen. Het gebruik van creatine zorgt er namelijk voor dat je meer kracht en energie zult hebben. Door deze kracht en energie zal je meer spiermassa behouden terwijl je in een calorietekort zit. Tijdens het afvallen behoud je dus makkelijker je kracht als je creatine neemt.

Je verliest dus wel vet maar je zal niet afvallen in gewicht, spiermassa is namelijk zwaarder dan vet. Om dit te bereiken moet je wel degelijk sporten en gezond blijven eten. doe je dit namelijk net dan benut je de energie en kracht die je van creatine krijgt niet optimaal.

Als je creatine gebruikt kan je dit doen met en zonder een laadfase. Met laadfase merk je sneller het effect, maar ook de bijwerkingen. zonder laadfase zal je minder snel het effect merken, maar ook minder bijwerkingen krijgen.

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd