Vet verbranden? Handige tips en tricks

Premium sports gear
Verzending € 2,95 / Gratis vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Om vet te verbranden zijn er een aantal belangrijke aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Denk hierbij aan gezonde voeding, training, genoeg rust, supplementen en verschillende oefeningen in de sportschool. Er zijn verschillende manieren om vet te verbranden, zo kun je ook de fatburner gebruiken. Naast de fatburner zijn er nog andere manieren om vet te verbranden, maar wat is de beste manier om dit te doen?

Hoe werkt vetverbranding in het lichaam?

Het lichaam is een vet verbrand machine, maar om deze machine te laten werken heeft het lichaam mitochondriën nodig. Om vet te verbranden spelen mitochondriën een belangrijke rol, deze zijn op 2 verschillende manieren belangrijk bij het verbranden van vetten. Door mitochondriën aan te maken gaat het lichaam vet verbranden. Mitochondriën maakt het lichaam aan als het in beweging komt, het is dus belangrijk om te bewegen. Het lichaam heeft genoeg zuurstof nodig om vet te verbranden, daarom is het belangrijk dat er op de juiste intensiteit bewogen. De tweede taak van mitochondriën is om de bestaande cellen zo efficiënt mogelijk te gebruiken en ervoor te zorgen dat je niet te intensief sport, omdat je lichaam dan overschakelt naar de verbranding van suikers in plaats van het plaatselijke vet te verbranden.

De beste oefeningen om vet te verbranden

Een veelvoorkomende fout die mensen maken bij het verliezen van buikvet is het doen van buik oefeningen. Door sit-ups en crunches train je wel degelijk je buikspieren, maar dit houdt niet in dat het ook je buikvet verbrand. Dit zorgt er namelijk voor dat je buikspieren sterker worden en er dus voor zorgt dat als je je extra buikvet verliest je snel een sixpack of een platte buik zult zien.

In het dagelijks leven verbrand het lichaam op elk moment van de dag al vet. Zonder te sporten of intensief bezig te zijn verbrand een vrouw per dag al zo’n 2000 kcal en een man ongeveer 2500 kcal. dat is meer dan 100 kcal per uur. Om vet te verbranden hoef je niet overdreven veel te sporten, maar als je snel resultaat wil is dit wel belangrijk. Ga bijvoorbeeld eens een keer met de fiets naar school of werk in plaats van met de auto of het openbaar vervoer, tijdens het fietsen verbruik je namelijk op een normaal tempo ongeveer 600 kcal per uur. In de sportschool is het nog makkelijker om vet te verliezen. Elke oefening draagt een beetje bij aan de vetverbranding aangezien je hierdoor calorieën verbrand, toch zijn er een aantal oefeningen die effectiever zijn dan de anderen.

“Vet bevat meer calorieën dan suiker, Vet bevat namelijk per gram 9 kcal en suiker bevat per gram 4 kcal.”

Krachttraining
Als je wilt dat het vet overal op je lichaam zoveel mogelijk verdwijnt moet je overtollig vet blijven verbranden. Om vet te verbranden het is belangrijk om meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt. De beste oefeningen zijn dus de oefeningen waarmee je de meeste calorieën verbrand. Samengestelde oefeningen zijn oefeningen waarbij je verschillende spieren tegelijk in beweging laten komen. Hiermee kan je verschillende nieuwe spiermassa aanmaken in zo min mogelijke tijd en moeite en zo meer calorieën verbranden.

De squat en lunges zijn voorbeelden van samengestelde oefeningen. Met deze oefeningen train je de bovenbeen, bilspieren maar ook de kuiten en core. Het zijn intensieve oefeningen wat ervoor zorgt dat het veel calorieën verbrand. Naast de squat en lunges zijn er ook oefeningen zoals deadlift, pull ups en kettlebell oefeningen die erg effectief zijn als het gaat om buikvet wegtrainen. De genoemde oefeningen zoals squatten, deadlift en pull-ups zijn voorbeelden van compound oefeningen. Compound oefeningen zijn goed voor het verbranden van calorieën. Wil jij hier meer van weten klik dan hier.

Cardio
Er zijn 2 verschillende manieren van cardio trainen, namelijk de lange training waarbij je conditie opbouwt en tegelijkertijd vet verbrand en door middel van intervallen. Bij interval trainingen wissel je af tussen intensieve en minder intensieve training. Een voordeel van cardio is dat je niet veel nodig hebt om het te kunnen doen en het niet veel tijd in beslag neemt.

Een variant van een interval training is de HIIT (High Intensity Interval Training) dit is voor de beginnende sporter of voor de mensen die liever niet sporten. In korte tijd verbrand je namelijk veel calorieën waardoor de training minder lang duurt zodat je snel weer iets anders kan gaan doen. In het begin zal het moeilijker zijn om het meerdere keer per week te doen, maar na loop van de tijd begint het makkelijker en leuker te worden om te sporten.
Andere work-outs die je lichaam helpt met het verbranden van vet zijn wandelen, boksen, fietsen en yoga.

vrouw hardlopen afvallen

Voeding

Naast dat bewegen belangrijk is om vet te verbranden is voeding ook één van de hoofdzaken. Om vet te verbranden is het belangrijk dat je calorie-inname lager is dan de caloriebehoefte. het is niet alleen essentieel om calorieën bij te houden ook is het belangrijk om rekening te houden met wat je eet, dit kan door gebruik te maken van een eetschema. Nu volgen een aantal tips die helpen bij het snel verliezen van vet.

Eet minder vaak op een dag
Door minder vaak te eten op een dag blijft je insuline-niveau stabiel. Als dit namelijk te hoog is slaat het lichaam namelijk vet op en gaat het eerst de suikers verbranden. Vermijd dus de snelle suikers die in snacks zitten door minder vaak te eten en grotere porties te nemen zodat je geen honger meer hebt. Daartegenover staat dat het ontbijt overslaan een goed effect kan hebben op je verbranding. De tijd waarin je niet eet wordt hierdoor namelijk verlengt.

Wat moet je eten?
Het klinkt tegenstrijdig maar eet voldoende gezonde vetten. Het eten van gezonde vetten zorgt voor de juiste hormoonbalans, dit heeft weer een positief effect op het verliezen van vet. Ook helpt het eten van groente omdat dit veel vezels bevat en relatief weinig calorieën bevat. Neem bijvoorbeeld de bircher muesli met aardbeien.

Plantaardige producten bevatten veel vezels en minder calorieën. Door bewust plantaardige producten zoals groenten, fruit en noten te eten is het makkelijker om in je calorietekort te blijven door meer te eten om je honger te stillen zonder te veel calorieën te moeten eten. Een voorbeeld van een vezelrijk recept met weinig calorieën is de roerei met spinazie, tomaat en feta.

muesli met aardbeien voor vetverbranding
Wat moet je drinken?
Om in je calorietekort te zitten is het niet alleen belangrijk om je voeding bij te houden. Wat je op een dag drinkt kan ook erg van invloed zijn op je lichaam.
Alcohol bevat namelijk per gram meer dan 7 kcal, daarnaast belast het je lever wat weer zorgt voor meer buikvet. Stel daarom een keer voor om de bob te zijn en drink veel water. Water helpt namelijk niet alleen het lichaam met het verbranden van vet ook zorgt het ervoor dat je minder honger hebt en je energieniveau gaat omhoog.

Wat ook kan helpen bij het verbranden van vet is om de fatburner te gebruiken bij je eetschema voor een optimaal resultaat bij het verliezen van vet. De fatburner bevat namelijk stoffen die ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrand. Door het dagelijks in te nemen bereik je gemakkelijk je calorietekort!

Vet verbranden conclusie

Het belangrijkste bij het verliezen van vet is het verliezen van calorieën. Dit doe je door goed te bewegen en ervoor zorgen dat je minder calorieën eet dan dat je verbruikt om zo vet in het hele lichaam maar vooral buikvet te verliezen. Wil je nog meer uit jezelf halen en doelgerichter vet verliezen kijk dan eens naar de the burn challenge – 30 dagen challenge pakket.

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd