Is een fitness hoelahoep slecht voor je nieren?

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Veel mensen denken dat het gebruik van een fitness hoelahoep mogelijk je organen aantast en in het speciaal slecht is voor de nieren. Ze geven aan dat ze bang zijn de de hoelahoep te hard tegen de zijkant van het lichaam komt. Wees niet getreurd, want dit is niet zo!

Als je aan de meeste mensen vraagt waar de nieren liggen weten ze vast niet eens waar deze zich bevinden. De nieren bevinden zich namelijk diep in de buikholte van het lichaam. Ze worden hier sterk beschermd door de spieren, ruggengraat en onderste ribbenkast. Door deze ligging is het erg lastig om ze te beschadigen. Dit kan alleen met ernstige incidenten zoals auto-ongelukken. Een lichte kneuzing of verwonding aan de nieren kan ook gemakkelijk herkend worden. Denk hierbij aan bloed in de urine of extreme pijn.


Hoe voorkom je klachten bij het hoelahoepen?

Het is belangrijk dat je begint door het langzaam op te bouwen. Begin dan niet gelijk met 15 minuten achter elkaar, maar doe dit bijvoorbeeld met sessies van 2 tot 3 minuten per dag. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je vaak last krijgt van bijvoorbeeld blauwe plekken of lichte kneuzingen op je heupen. Zorg ervoor dat je ook niet begint met een te zware hoepel. Het is beter om dit gewicht op te bouwen.

De oefeningen met deze fitness hoepel zijn juist heel goed om elke dag te doen. Je traint hierbij namelijk je hele lichaam en in het bijzonder je core spieren die bij je buik te vinden zijn. Daarnaast is beweging erg goed voor het lichaam.

Is een fitness hoelahoep slecht voor je rug?

Voor deze vraag geldt eigenlijk hetzelfde antwoord als de vorige. Hoelahoepen heeft juist veel positieve effecten op je lichaam. Het maakt juist je buik-, been-, bil- en rugspieren sterker. Daarnaast zorgt het er juist voor dat de omvang van je taille afneemt en maakt je rug juist soepeler.

Nu we het over de eventuele nier- en rugklachten gehad hebben is het ook belangrijk om andere aandoeningen te noemen die mogelijk kunnen zorgen voor klachten. In de volgende gevallen raden we het af om met een fitness hoelahoep te trainen.

Bloedziekte

Sommige mensen lijden aan een bloedziekte en zijn daardoor genoodzaakt om bloedverdunners te slikken. Mocht je toch willen hoelahoepen kun je dit alsnog proberen met een normale hoelahoep, want er is jaren geleden bewezen dat er met een fitness hoelahoep blauwe plekken ontstaan.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap wordt het niet afgeraden om te hoelahoepen. Dit geldt echter wel voor hoelahoepen met een fitness hoelahoep. De inspanning kan in deze tijd voor veel vrouwen erg zwaar zijn. Daarnaast is dit getest op zwangere vrouwen. Veel vrouwen kregen hierbij blauwe plekken. Hier ben je natuurlijk niet blij mee en tijdens de zwangerschap is dit natuurlijk niet fijn.

Voorafgaand letsel aan ruggengraat of gewrichten

Vooral bij oudere mensen komen er soms gevallen voor waarbij het lichaam al te maken heeft met slijtage door eerdere activiteiten. Ondanks dat de fitness hoelahoeps zich richten op de core van het lichaam kan het alsnog wel een negatief effect hebben op de rug. Mocht je dus een verleden hebben met rugklachten, pas dan op wanneer je een start wil maken met hoelahoepen.

Conclusie

Hoelahoepen is zeker niet schadelijk voor je nieren en rug. Sterker nog, hoelahoepen is erg goed voor de stabiliteit en maakt juist je buik-, been-, bil- en rugspieren sterker. Voor meer tips over bijvoorbeeld workouts, voordelen en schema’s verwijzen we door naar onze ultieme gids voor hoelahoepen.

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd