Gezonde kwarktaart

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Neem gerust een tweede stuk!

  • Porties 8
  • Kcal 239
  • Minuten 30
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Dieet Dieet icon

Mmm, ben jij ook zo gek op een lekker stuk taart? Dit is je geluksdag! Vandaag mag jij smullen van een heerlijk stuk kwarktaart. En niet zomaar een kwarktaart, maar een gezonde (en heel lekkere). In deze taart zit de helft aan calorieën vergeleken met een normaal stuk kwarktaart én hij bevat helemaal geen suiker. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen! Neem dus gerust nog een stuk 🙂

Ingrediënten

  • 400 gr aardbeien
  • 9 gelatine bladen
  • 600 gr. magere kwark
  • 4,5 grote schep zoetstof in poedervorm
  • Zoetstof vloeibaar (dopje vullen t/m 150 gr. suiker)
  • 200 gr. amandelmeel
  • 2 eieren (eiwit)
  • 300 gr. magere melk
  • 60 gr. Whey eiwitshake – proteine shake vanille
  • 1 zakje bakpoeder

Bereiding

  1. Leg de 9 gelatineblaadjes in koud water om op te stijven. Bedek daarna de bodem van de taartvorm met bakpapier (zie in de video de tip van Lisanne hoe je dit handig en snel kunt doen).
  2. Meng het amandelmeel met de zoetstof poedervorm (hoeveel je wilt), eiwitten van de twee eieren en zakje bakpoeder in een kom. Meng het geheel goed en doe het mengsel in de taartvorm. Maak hiervan een bodem. Dit kun je doen door een lepel telkens nat te maken en met de achterkant kun je de taartbodem uitspreiden. Als de bodem klaar is mag de taartvorm 10 minuten in de oven op 180 graden.
  3. Warm de melk op in de magnetron totdat deze echt heet is. Knijp vervolgens de gelatine uit zodat er zo min mogelijk water in zit en voeg deze toe aan de hete melk. Roer het geheel even door zodat de bladeren goed oplossen. Voeg als laatst de aardbeien toe en warm de kom nogmaals op in de magnetron.
  4. Doe alles in een blender om er een glad geheel van te maken. Voeg het eiwitshake poeder toe en giet de vloeibare zoetstof in het mengsel. Blend het geheel tot het een egale kleur heeft.
  5. Voeg de inhoud van de blender toe aan de magere kwark en roer dit goed door. Laat het mengsel afkoelen op kamertemperatuur, roer nogmaals goed door en voeg het toe aan de taartvorm. Zet de vorm nu 3 uur in de koelkast om hem op te laten stijven, of totdat hij helemaal hard is.
  6. Haal de kwarktaart uit de koelkast en decoreer hem met plakjes aardbei. Snijd met een mes langs de buitenkant van de taartvorm om hem los te maken zodat je jouw heerlijke kwarktaart kunt aansnijden. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 239
  • Vetten: 11,8g
  • Verzadigd: 1,3g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,1g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 0g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 8,7mg
  • Natrium: 295,2mg
  • Kalium: 150,6mg
  • Koolhydraten: 14,9g
  • Voedingsvezels: 3,3g
  • Suikers: 7,4g
  • Eiwit: 20,5g
  • Vitamine A: 3,4%
  • Vitamine C: 29,4%
  • Calcium: 73,1%
  • Ijzer: 4,8%

Geschreven door:

Reageren